NFL-SPILLER: Carl Nassib.

Står fram som første åpent homofile spiller i NFL

Redaksjonen

22. juni 2021

Amerikansk idrett

Nyhetsvarsel | Sportsbibelen

Artikkelen fortsetter under annonsen

Nyhetsvarsel | Sportsbibelen

Las Vegas Raiders-spiller Carl Nassib skrev historie mandag da han sto fram som den første åpent homofile aktive spilleren i amerikansk fotball.

Kunngjøringen gjorde 28-åringen i en video publisert på Instagram.

Artikkelen fortsetter under annonsen

– Jeg vil bare bruke et lite øyeblikk til å fortelle at jeg er homofil, sa Nassib i videoen og understreket samtidig at han ikke gjør det for å få oppmerksomhet, men at han mener «representasjon og synlighet er viktig».

– Jeg har tenkt på det en stund, men nå føler jeg med endelig komfortabel med å fortelle det. Jeg har et godt liv og den beste familien, venner og jobben noen kan be om, sa han videre.

Det er ikke mange spillere i de fem store proffligaene i Nord-Amerika (NFL, NBA, MLB, NHL og MLS) som har stått fram som åpent homofile. I 2018 fortalte Collin Martin, midtbanespiller på MLS-laget Minnesota United, at han var homofil.

– Jeg føler at det er veldig viktig med tilstedeværelse og synlighet. En vakker dag håper jeg at man ikke behøver «å komme ut av skapet», men fram til da kommer jeg til å gjøre mitt beste for å fremme en kultur som er åpen og akseptert, sier han videre.

Interessert i odds og tipping? Følg Oddsbibelen på Facebook!

[advertisement container-size=»580×400″ adunit=»sportsbibelen/netboard» dimensions=»580×400,580×500″][/advertisement]

Donasjon

Nassib opplyste at han vil gi rundt 840.000 kroner (100.000 dollar) til organisasjonen Trevor-prosjektet som jobber med å forebygge selvmord blant unge LHBT-personer i USA.

– Det gjør meg så utrolig trist at våre LHBT-unge løper en høyere selvmordsrisiko. Jeg føler et enormt ansvar for å hjelpe på de måter jeg kan, skriver han.

Liker du sport og morsomme videoer? Følg Sportsbibelen på Instagram!

AMERIKANSK FOTBALL: Ballen avbildet under Super Bowl.

(©NTB)