KEEPER: LSKs Otto Fredrikson bokser ut ballen i kampen mellom Viking og Lillestrøm i 2007.

Har kun spilt to Tippeliga-kamper siden 2010 – lørdag kan han gjøre comeback

Ole-Jørgen Wiig

12. mai 2017

EliteserienFotball

Skadesituasjonen til Tromsø nådde nye høyder forrige runde. Det kan føre til et comeback hos en gammel kjenning.

Artikkelen fortsetter under annonsen

Førstekeeper Gudmund Kongshavn må se minst fire kamper fra sidelinja etter at han skadet hånden i kampen mot Kristiansund. Det gir Tromsø hodebry foran Sarpsborg-kampen lørdag.

Andrekeeper Filip Loncaric er allerede ute med skade og dermed må enten 17 år gamle Jacob Karlstrøm få seriedebuten i buret, ellers må 35 år gamle Otto Fredrikson få sjansen.

Fredrikson signerte for TIL i inngangen til 2017 som pensjonert fotballspiller. Opprinnelig kom han til klubben for å jobbe i markedsavdelingen, men så ble han registrert som Tromsø-spiller overgangsvinduets siste dag. Det var fordi at Tromsø skulle «være på den sikre siden» med tanke på keepere tilgjengelig hvis skader skulle oppstå.

Og det har også nå skjedd.

Med Kongshavn og Loncaric ute, står TIL nå kun igjen med nødløsninger.

Tromsø møter Sarpsborg 08 lørdag, og dermed kan Fredrikson returnere til Norges øverste divisjon. Fredrikson sto i buret for Lillestrøm mellom 2006 til 2010, og spilte cupfinale med Kongsvinger senest i fjor. Han fikk to kamper for Vålerenga i 2015.

Tromsøs keepertrener, Inge Takøy, vil riktignok ikke avsløre hvem av de to keeperne som får sjansen i Sarpsborg. 17 år gamle Karlstrøm har sittet på banken i alle seriekampene hittil.

LES OGSÅ: Tidligere Tippeliga-trener i trøbbel – spillerne vil ha ham sparket