RØVERKJØP: Fernando Torres, Taribo West og Rafael van der Vaart er populære herremenn på det folkekjære spillet Championship Manager 01/02.

Spiller du fortsatt Championship Manager 01/02? Disse spillerne bør du hente!

Ole-Jørgen Wiig

4. april 2020

AnnetFotball

Nyhetsvarsel | Sportsbibelen

Artikkelen fortsetter under annonsen

Røverkjøp!

Det legendariske managerspillet, Championship Manager 01/02, er fortsatt elsket av millioner.

Med de fleste sittende inne i eget hjem i påsken er det viktig å ha noe å sysle med. Flere og flere har tatt frem den gamle spill-klassikeren, og dersom du også vil børste støv av managerdrømmen i løpet av påskeferien – får du her servert noen signerings-tips som mest sannsynlig vil gi deg suksess i den virtuelle fotballverdenen.

I en hel jungel av fantastiske spillere har vi listet opp en miks med 31 profiler. Noen kjente spillere, og noen mer ukjente er tatt med.

1. Julius Aghahowa (Sjakthar Donetsk)

En av de dødeligste angriperne. Holder til i ukrainske Sjakhtar Donetsk og er tilgjengelig for salg dersom du legger nok penger på bordet. Vær så tidlig ute som mulig dersom du vil unngå budkrig med andre klubber som etterhvert innser at Aghahowa er et kupp.

2. Mark Kerr (Falkirk)

Kanskje den beste signeringen man kan gjøre på spillet. Man får alltid kjøpt Kerr billig ettersom skotske Falkirk ikke har midler til å beholde en spiller av et slikt kaliber. Midtbanespilleren kommer aldri i trøbbel og leverer på et stabilt høyt nivå i alle sesonger. Enhver managers drøm!

3. Kim Källström (Häcken)

Den svenske midtbanespilleren må komme seg bort fra Häcken så fort som mulig, og er du manageren som hjelper ham med det vil du ikke angre. En spiller for fremtiden!

4. Radoslaw Kaluzhny (Energie Cottbus)

Denne polakken er en uhyre undervurdert spiller. Kaluzhny nærmer seg karriereslutt, men dersom du henter ham før kontraktstiden med tyske Cottbus går ut – har du en verdensklassespiller helt til han legger opp. Den defensive midtbanespilleren er virkelig et drømmekjøp!

5. Mike Duff (Cheltenham)

Mike Duff er en forsvarsspiller du kan stole på, og høyrebacken er og blir en legende. Duff er billig, men leverer varene uansett nivå. Et varp!

6. To Madeira (Gouveia)

De som vet, de vet. Signerer du denne GOAT’en her fra Gouveia øker vinnersjansene dine betraktelig.

7. Joao Paiva (klubbløs)

Er du en klubb med små ressurser kan denne målsniken bli et kupp! Joao Paiva er så billig i drift at det nærmest er et økonomisk tap om du ikke signerer den portugisiske spissen. (For de som leder små klubber: Prøv deg på midtstopperen Carlos Marques også!)

8. Isaac Okoronkwo (Sjakhtar Donetsk)

For en spiller! En stabil og hurtig forsvarskjempe som kan bekle både stopper- og backplass. Nigerianeren blir en mektig mann for deg i forsvaret dersom du får signaturen hans.

9. Taribo West (klubbløs)

Får du den nigerianske venstrebacken her kan du klappe deg selv på skulderen. Taribo West har det som skal til for å føre deg dit du vil; til toppen. At denne spilleren i det hele tatt er klubbløs når spillet starter er en skam!

10. Jonas Lundén (IFK)

Den svenske angriperen kan bekle både spissplass og offensiv midt/kant. Er billig å hente fra IFK og er en fantastisk signering for laget ditt dersom du er på vei opp og frem!

11. Luciano Zauri (Atalanta)

Er høyst trolig spillets beste høyreback. En signering fansen vil huske deg for til evig tid.

12. Alonso Solis (klubbløs)

Den teknisk begavede offensive midtbanespilleren er tilgjengelig på free transfer. Costaricaneren når ikke helt opp i verdenstoppen, men er en ypperlig signering dersom du er en liten/middels klubb som trenger offensive fibre. Leverer bøttevis med målgivende pasninger om du plasserer ham i drømmerollen; mellom spiss og sentral midtbane.

13. Henrik Larsson (Celtic)

Supersvensken nærmer seg slutten på karrieren, men er en målgarantist på spillet. Han kan være dyr, men er Celtic på tilbudssiden er det bare å slå til dersom du trenger umiddelbar suksess. Larsson er en spiss som garanterer mål i bøtter og spann!

14. Josep Guardiola (klubbløs)

Den aldrende midtbanestrategen synger på siste verset, men har fortsatt noen meget gode år foran seg på fotballbanen. Har du midlende er det ingen grunn til å la seg skremme av alderen (eller hans krav om sign-on-fee). Pep leverer varene for deg.

PS. Prøv å ansett ham som spillende assisterende manager!

15. Kieran Richardson (klubbløs)

Den offensive, og purunge, midtbanespilleren venter på å bli plukket opp av en klubb og her gjelder det å være først ute. Trenger tid på reservelaget, men Richardson har et stort potensialt du kan få utbytte av dersom utviklingen hans er god.

16. Tieme Klompe (Heerenveen)

Midtstopperen fra Nederland er ofte langt billigere og bedre enn flere andre stoppere med tilnærmende stats. Heerenveen kan være litt vanskelig å ha med å gjøre i starten angående Klompe, men legger du nok penger på bordet er Klompe din – og det er en signering som er verdt pengene.

17. Rafael van der Vaart (Ajax)

En av de mest begavede spillerne på spillet. Med nederlenderen på laget er du ett skritt nærmere suksess i Champions League.

HOLLAND: Rafael Van der Vaart fra tiden som landslagsspiller.

LES OGSÅ: Byr inn til pokerfest: Vinn premie for hver person du slår ut

18. Christos Patsatzoglou (Olympiakos)

En flott og relativt billig høyreback som garantert hever laget ditt. Grekeren er i tillegg anvendelig og skuffer deg sjeldent!

19. Michalis Konstantinou (Panathinaikos)

Har du fått tak i hurtigtoget Konstantinou, så har du fått deg en målmaskin i årene fremover. En meget spennende signering!

20. Maxim Tsigalko (Dinamo Minsk)

Denne hviterusseren vet hvor målet står. Er ikke så mye annet å gjøre enn å signere ham. (Dessverre kan Tsigalko slite med arbeidstillatelsen hvis du, for eksempel, trener et engelsk lag.)

21. Mido (Ajax)

Den egyptiske spissen havnet raskt i skyggen til Zlatan Ibrahimovic i det virkelige liv, men på CM 01/02 er han i fyr og flamme!

22. Fredrik Risp (IFK)

Den svenske midtstopperen er et kupp for de fleste klubber! Risp kan bli kjøpt billig fra IFK og leverer alltid på et stabilt, godt nivå. Forsvarsklippe.

23. Daniel Nardiello (klubbløs)

Den purunge spissen står uten klubb og ventes bare på å bli plukket opp. Er du manager for en klubb med få midler – kan Nardiello være en ypperlig gratissignering for deg.

24. Dionisis Chiotis (AEK Athen)

En av de beste målvaktene der ute. Kan bli kjøpt for en billig penge fra greske AEK som alltid underpriser Chiotis – heldigvis for oss!

25. Tonton Zola Moukoko (Derby)

En av klodens mest spennende offensive midtbanespillere. Unggutten får det som regel aldri til å stemme helt i Derby, men dersom du får signeringen hans vil han bli et monster på laget ditt!

26: Ibrahim Said

Den hissige egypteren er en klassespiller for ethvert lag, men Said sliter ofte med et holdningsproblem. Urokråken har en lei uvane med å etterhvert spre dårlig stemning innad i laget, men da har han som regel klart å allerede spille seg til en høy markedsverdi – og da kan du selge dyrt.

27. Roberto Palacios (klubbløs)

Den peruanske maestroen er en meget sterk signering som du kan få fatt i omtrent uansett hvilken klubb du leder. Eneste utfordring er at du må være først ute!

28. Fernando Torres (Atlético Madrid)

Den lovende spanjolen blir trolig dyr å skaffe seg fra Atlético Madrid, men får du underskriften til «El Niño» har du en publikumsfavoritt som vil gi deg tre-poengere på løpende bånn!

29. Hugo Pinheiro (Marinhense)

En ung og lovende keeper som utvikler seg til å bli en av verdens beste. Er superbillig å få fra den portugisiske klubben Marinhense. Han kan – selv i ung alder – prestere mellom stengene. Et kupp!

30. Steven Reid (Millwall)

Iren er en ultra-spesiell spiller fordi han kan noe så sjeldent som å bekle hver eneste posisjon på banen utenom keeper. Med andre ord en svært verdifull spiller å ha. I tillegg har han sterke stats som gjør han til en særdeles kompatibel spiller!

31. Juan Roman Riquelme (Boca Juniors)

Denne ballkunstneren trenger ingen introduksjon. Argentineren er en drøm å ha på laget. Han er ikke billig å få tak i, men en spiller som Riquelme bare MÅ nevnes som en verdig avslutning!

LES OGSÅ: Sportsbibelen lanserer nytt konsept

BOCA JUNIORS: Juan Roman Riquelme feirer scoring.