BETENKT: Ole Gunnar Solskjær.

Solskjær bekrefter nytt jobbtilbud

Redaksjonen

20. september 2023

Fotball

Nyhetsvarsel | Sportsbibelen

Artikkelen fortsetter under annonsen

Tidligere Manchester United-manager Ole Gunnar Solskjær sier at han har avslått to jobbtilbud.

Det forteller nordmannen i et stort intervju med The Athletic.

LES OGSÅ: Positive nyheter for Manchester United

Begge var fra Saudi-Arabia.

– Jeg har hatt en del tilbud. De to seneste var fra Saudi-Arabia. Min beste venn, som også er agenten min, går gjennom dem. Når du har vært trener i Manchester United har du en del kriterier rundt hva du vil jobbe med, sier Solskjær i intervjuet.

Solskjær fikk høsten 2021 sparken i Manchester United etter snaue tre år i jobben. Siden det har han ikke hatt noen trenerjobb.

50-åringen forteller videre at han har stor kjærlighet for England, men at han ikke føler seg bundet til en jobb der. Et nytt land og en ny kultur kan også friste, forteller Solskjær.

– DNA-et og identiteten til klubben er viktig, og jeg er nødt til å finne et sted der jeg kan være den beste versjonen av meg selv. Kanskje var det et feil valg da jeg dro til Cardiff (2014).

Tidligere i september bekreftet Solskjær at Norges Fotballforbund tok kontakt med han etter at Hege Riise forlot posten som norsk kvinnelandslagssjef.

Solskjærs siste kamp som Manchester United-trener kom i 1-4-tapet borte mot Watford i november 2021. Den tidligere målsniken forteller at han allerede i pausen av kampen skjønte at han ledet sin siste kamp.

– Ingen sa det til meg, men jeg skjønte det i pausen. Vi så ikke ut som et Manchester United-lag, og vi løp ikke for hverandre. Jeg fortalte spillerne at dette sannsynligvis var den siste gangen vi jobbet sammen, og jeg ba de spille med ære, sier Solskjær.

Dagen etter oppgjøret i London ble Solskjær ringt av viseformann Ed Woodward, som ba nordmannen komme til kontoret på Carrington. Der fikk Solskjær den nådeløse beskjeden, og 18 år i klubben var over for 50-åringen.

LES OGSÅ: Ekspert: Det blir ny hovedtrener for Rosenborg