TRENERE: Ståle Solbakken (t.v) og Erik ten Hag. Foto: Skjermdump Viaplay/Twitter

Solbakken mener Man United bør kvitte seg med denne spilleren i januar

Redaksjonen

22. oktober 2022

FotballPremier League

Nyhetsvarsel | Sportsbibelen

Artikkelen fortsetter under annonsen

Erik ten Hag ser ut til å få stadig mer fasong på Manchester United-laget. Onsdag kveld var de klart bedre enn Tottenham på hjemmebane og leverte årsbeste.

Likevel var det stort «skår» i gleden: Superstjerne Cristiano Ronaldo ble sittende på benken hele kampen, men gikk demonstrativt i garderoben rett før slutt.

Dermed var det ikke bare lagets gode prestasjon som skapte overskrifter – at en av tidenes beste spillere forlot benken før dommeren hadde blåst av stjal naturligvis også oppmerksomhet.

I Viaplay-studio satt landslagssjef Ståle Solbakken. Han likte ikke det han så.

– Det er tydeligvis et ego som er så stort og så plaget av den situasjonen han er i at han velger da, etter årsbeste fra laget – kanskje den beste kampen på mange år, å sette seg selv så mye over laget. Den marsjen han gjør i garderoben der vil prege pressekonferanser, aviser, etterpåsnakk mer enn Uniteds store prestasjon. For meg er det uakseptabelt og bør få konsekvenser.

Han mener Cristiano Ronaldo bør forlate klubben i løpet av vinterens overgangsvindu.

– Kan United leve med å ha denne verdensstjernen i en birolle? Dette temaet kommer til å vedvare så lenge situasjonen er som den er nå. For meg har det kommet dit, og det er veldig lett å sitte i Oslo å si, at hvis du ikke statuerer et eksempel nå så er det noen andre i den garderoben og tenker «hvordan skal vi klare å skape disiplin hvis ikke dette får en konsekvens».

– Nok er nok på et eller annet tidspunkt og denne «floken» må United løse og den bør løses senest i januarvinduet.

LES OGSÅ: Messi bekrefter: – Da er det slutt

FØR KAMP: Manchester Uniteds Cristiano Ronaldo.