I ORDKRIG: Rosenborgs (f.v) Kåre Ingebrigtsen og Pål André Helland slår tilbake mot Vålerenga-spiller Muhamed Keita.

Slik svarer Ingebrigtsen på Helland-kritikken

Jørgen Ryggvik Karlsen

3. april 2017

EliteserienFotball

Muhamed Keita (25) får naturligvis ingen støtte fra Lerkendal hva gjelder Helland-uttalelsene, hvor de stiller seg uforstående til kritikken.

Artikkelen fortsetter under annonsen

I forkant av Eliteserie-starten sa Vålerengas nyervervelse Muhamed Keita til VG at Rosenborg-angriper Pål André Helland er «en tulling og heller burde la beina snakke for seg».

RBK-trener Kåre Ingebrigtsen kjenner seg ikke igjen i Keitas beskrivelse av angriperen hans – som markerte seg med assist i seieren over Odd – og mener han møter seg selv i døra med uttalelsene.

– Det for stå for hans regning. Jeg kjenner Pål og vet hvordan han er. Det er vel heller ikke så lenge siden Keita var ute i VG og sa at han aldri skulle spille i Norge fordi Rosenborg var så overlegne hele tiden, og klart best så ingen kunne slå dem, sier Ingebrigtsen til Sportsbibelen og referer til saken hvor Keita sa at ingen i Norge var i nærheten av trøndernes nivå.

– Han mener også at dere ser ned på andre lag i Eliteserien.

 – Hvis han leser gjennom det han har sagt snakker han ganske nedlatende om Rosenborg, så det blir helt håpløst å kommentere det. Han snakker mot seg selv, så det blir vanskelig, svarer hovedtreneren.

Heller ikke Mike Jensen er enig i at han og hans lagkamerater kan virke nedlatende ovenfor motstanderne.

– Nei, nei, nei. Overhodet ikke, sier kapteinen.

– Godt å være i gang

Med 3-0 seier over Odd i første serierunde etter det som kan betegnes som en overbevisende seier, fikk Rosenborg akkurat den starten på Eliteserien de drømte om.

– Det er fantastisk å være i gang og noe vi har ventet lenge på, vi er lei av å spille treningskamper og to økter om dagen, sier Ingebrigtsen til Sportsbibelen.

LES OGSÅ: Ingebrigtsen: – Denne Eliteserie-kometen ville jeg hentet til RBK