POST-NORD-LIGAEN: Nivå tre i Norge.

Slik blir Norges «nyeste» liga

Jakob K. Gregersen

12. april 2017

Fotball

Bare to av fire avdelinger er igjen og maks tre lag kan rykke opp. Når 2. divisjon starter opp igjen 2. påskedag blir det tøffere enn noen gang å hevde seg.

Artikkelen fortsetter under annonsen

– PostNord-ligaen i fjor var brutal. Det som normalt er en trygg plass midt på tabellen, kunne da sende deg ned en divisjon. Men nå står vi igjen med to avdelinger der det garantert vil bli mange tette oppgjør, og der vinnerne virkelig vil være klare for et opprykk til neste nivå, sier generalsekretær Pål Bjerketvedt i Norges Fotballforbund.

Det norske seriesystemet ble endret i fjor for å øke nivået på PostNord-ligaen, det som utgjør nivå 3 etter Eliteserien og OBOS-ligaen. Det gjorde at alle som ble nr 8 eller dårligere i én av de fire 2. divisjonsavdelingene rykket rett ned, mens bare vinneren gikk opp.

Samler hele landet

De som var igjen i de fire avdelingene – lag 2-7 på tabellen – møtes nå sammen med de fire lagene som rykket ned fra 1. Divisjon i to avdelinger med 14 lag i hver. Bare de to avdelingsvinnerne rykker rett opp. De to som kommer nærmest møter det tredje svakeste laget i 1. Divisjon til kvalik om én plass. De tre lagene som kommer sist i hver avdeling rykker ned.

De to avdelingene samler lag fra Alta i nord til Egersund i sør. Trøndelag, Vestlandet og Oslo-området er bredest representert, mens bare to andrelag Vålerenga og Odd er de eneste Eliteserie-lagene som greide å klore seg fast med sine andrelag da nivået ble hevet. Totalt skal det spilles 728 kamper mellom 17. april og 21. oktober.

LES OGSÅ: Haugen: Denne Eliteserie-stjernen vil jeg ha til Brann