PÅ TRENING: Rosenborgs Per Ciljan Skjelbred.

Skjelbred avslører: Dette er den beste spilleren jeg har spilt sammen med i Rosenborg

Redaksjonen

5. mai 2022

EliteserienFotball

Nyhetsvarsel | Sportsbibelen

Artikkelen fortsetter under annonsen

Nyhetsvarsel | Sportsbibelen

I løpet sine to perioder i Rosenborg har Per Ciljan Skjelbred (34) delt garderobe med en rekke store navn på Lerkendal.

Skjelbred lister opp flere legendariske spillere, men er ikke i tvil om hvem som er den aller beste han har spilt sammen med i RBK: Ørjan Berg (53).

– Det er noe med den gamle generasjonen. Forbildene mine var Roar Strand, Ørjan Berg, Bent Skammelsrud, Sigurd Rushfeldt og Harald Martin Brattbakk. Det var så mange, Steffen Iversen, ikke minst. Men jeg må si at den beste spilleren er Ørjan Berg. Helt uten tvil, sier Skjelbred i NRK-podkasten «Heia Fotball».

Ørjan Berg spilte for både Bodø/Glimt og Rosenborg i norsk fotball. I løpet av to perioder i RBK spilte han i alt 188 ligakamper og scoret tolv mål. Han vant Tippeligaen i 1988, 1990, 2000, 2001, 2002, 2003, 2004 og 2008, i tillegg til fire NM-titler.

– Ørjan var i en egen klasse. Det var helt sykt på treninger. Det tempoet og kroppskontrollen. Han er gammel turner, og det ser du på ham. Men han var god, ja. Roar Strand er på høyde med Ørjan, men jeg synes da Ørjan var god var han i en klasse for seg selv. By far liksom, avslutter Skjelbred.

LES OGSÅ: Har kåret hvem som var best av Scholes, Gerrard og Lampard

[advertisement container-size=»580×400″ adunit=»sportsbibelen/netboard» dimensions=»580×400,580×500″][/advertisement]