Molde med sjokktap i serieåpningen

10. april 2023

Eliteserien

Eliteserien er i gang, og den første serierunden skulle by på et overraskende resultat.

Regjerende seriemester Molde skulle fortsette den rekordlange seiersrekken deres fra fjoråret på 17 strake tre-poengere.

Men det ble istedenfor et slag i trynet for Erling Moes gutter.

Molde gikk på en bitter smell mot Tromsø på Romssa Arena (Alfheim) og tapte 1-0.

De blå greide altså ikke å score engang i seriedebuten, selv om de var nære på ved flere anledninger.

God start

Molde var klart best mot Tromsø før pause, men hjemmelaget slo tilbake etter hvilen.

3723 tilskuere hadde møtt opp for å bivåne Tromsø starte sesongen, og hjemmepublikumet fikk valuta for pengene.

Tromsø bommet først på et straffespark i starten av andreomgang. Sakarias Opsahl greide ikke å overliste Jacob Karlstrøm i Molde-buret.

Men noen minutter senere ble det scoring.

Hilmar Mikaelsson satte opp Vegard Erlien, og med høyrebeinet skjøt Erlien i det lengste hjørnet og i mål fra nærmere 17 meters hold.

Erlien har vært god i oppkjøringen, og selv om han utmerket seg veldig i mandagens kamp viste Erlien at han er blitt en målfarlig spiller.

Flere mål kom det heller ikke, til tross for at Molde og landslagsmann Ola Brynhildsen fikk en gigantmulighet med fem minutter igjen å spille. Men mål ble ikke dømt, VAR ble ikke koblet inn og Moldes første bortetap i Eliteserien siden oktober 2021 var et faktum.

Moldes press mot slutten hjalp ikke. De må opp i ringene foran den neste kampen hjemme mot Rosenborg.

Tromsøs neste kamp spilles borte mot Sandefjord.