STJERNE: Liverpool-angriperen Mohamed Salah.

Sjokktap for Liverpool

21. januar 2021

FotballPremier League

Liverpool sliter tungt foran mål og stanget igjen hjemme mot Burnley torsdag. Kampen endte 1-0 til gjestene etter en sen straffescoring.

Dermed tapte Jürgen Klopps menn for første gang på hjemmebane i Premier League siden april 2017. Siden den gang har rødtrøyene gått ubeseiret av Anfield-gresset 68 ganger. Men så kom Burnley på besøk.

Liverpool skapte sjanse på sjanse mot de fysisk tøffe gjestene, men klarte ikke å omsette dem i scoring. Tittelholderen har ikke scoret på de fire siste kampene og er nå seks poeng bak serieleder Manchester United.

Klopp tok sjansen på å hvile Roberto Firmino og Mohamed Salah fra start hjemme på Anfield. Spissen Divock Origi fikk sin første ligastart for sesongen, og han fikk også kampens første skikkelig store sjanse. Den hamret han i tverrliggeren etter 43 minutter.

Burnley hadde forsvart seg godt fram til det, men et sleivspark fra Ben Mee førte til at Origi kom alene igjennom. Men den kamprustne spissen ble stresset og fyrte av fra 16 meter, og ballen traff krysstanga. Det var noe av det siste som skjedde i en første omgang der Liverpool hadde ballen mesteparten av tiden, men skapte lite.

Få to måneder gratis Viaplay ved å bestille årsabonnement via denne lenken!

SJEF: Liverpools Jürgen Klopp.

Sjansefest

Etter hvilen kom derimot en god Liverpool-periode der vertene kom til flere gode sjanser. Pope var meget god da han kom seg ned i hjørnet på et skudd fra Trent Alexander-Arnold og reddet med hånden før han sparket ballen unna.

Salah og Firmino ble byttet inn i det 57. minuttet, og førstnevnte fikk sin første mulighet kort tid etter. Salah ble satt opp av Georginio Wijnaldum og avsluttet nede i nærmeste hjørne. Igjen var Pope patent.

Kort tid etter ble Mané satt opp av Salah, men senegaleseren blåste ballen over. Også Firmino fikk muligheten fra godt hold etter å ha spilt vegg med Andy Robertson, men han sleivsparket ballen utenfor.

Hardt straffet

Og mens Liverpool stanget og stanget, fikk Burnley den ene muligheten de trengte etter 81 minutter.

Etter en offensiv dødball endte ballen hos Ashley Barnes, som ble felt i forsøket på å ta seg forbi Liverpool-keeper Alisson Becker. Dommer Mike Dean blåste for straffespark, og det omsatte Barnes selv i mål og sin 100. scoring i seniorkarrieren.

Liverpool fortsatte å trykke på etter baklengsmålet, og også Takumi Minamino ble kastet inn i jakten på en utligning. Det ville seg imidlertid ikke for Liverpool – for fjerde kamp på rad – og dermed endte det med et høyst overraskende og sjeldent hjemmetap.

KAPTEIN: Liverpools Jordan Henderson.