GLEDE: Madagasker sjokkerer i Afrikamesterskapet.

Sjokkseier i Afrikamesterskapet

8. juli 2019

Madagaskar er med i afrikamesterskapet i fotball for første gang og har ikke lyst til å forlate festen. Sensasjonslaget tok seg søndag til kvartfinale.

Kongo, som på FIFA-rankingen er 59 plasser foran Madagaskar, ble slått 4-2 på straffespark etter at selve kampen endte 2-2. Øynasjonen som i gruppespillet slo Nigeria 2-0 er mot alle odds klar for kvartfinale mot Ghana eller Tunisia torsdag.

Algerie tok seg også videre i turneringen da Guinea ble slått 3-0 med scoringer av Mohamed Youcef Belalli, Riyad Mahrez og Adam Ounas. Mali eller Elfenbenskysten venter i kvartfinalen.

Ibrahim Amada ga Madagaskar en drømmestart med et drømmemål før det var spilt 10 minutter i Alexandria, men Cedric Bakambu nikket inn utligningen like etter. Madagaskar-kaptein Faneva Andriatsima scoret et nytt ledermål kvarteret før slutt, i siste minutt så drømmen ut til å skulle knuses da Chancel Mbemba satte inn 2-2 på hjørnespark.

Last ned Sportsbibelens nye iPhone-app her!

GRØNT GRESS: Fotballen triller i både Norge og utlandet.