BODØ/GLIMT: Her under kamp mot Viking.

Sjokkrykter hevder flere Bodø/Glimt-spiller tjener nærmere 10 mill i året

Redaksjonen

15. september 2022

EliteserienFotball

Nyhetsvarsel | Sportsbibelen

Artikkelen fortsetter under annonsen

Bodø/Glimt har gått fra å være en gjennomsnittlig Eliteserie-klubb til å bli blant de aller største.

Deres sportslig suksess de siste årene, både i Norge og i Europa, har ført til at klubben har fått store økonomiske muskler. Glimt har også gjennomført flere saftige spillersalg.

Det som derimot er nytt av året er at Bodø-klubben har brukt mye penger. Blant annet skal Patrick Berg ha blitt kjøpt tilbake fra fransk fotball for nærmere 50 (!) millioner kroner. Danske Albert Grønbæk skal ha kostet godt over 20 millioner kroner. I tillegg har Marius Lode returnert klubben (riktignok uten overgangssum).

Med dyre overganger kommer ofte dyre lønninger. Svært overraskende rykter skal ha det til at både Berg og Lode har fått kontrakter som er blant det aller høyeste man noen gang har sett i norsk fotball. Årslønnen for de to spekuleres i å være rundt ti millioner kroner hver.

Grønbæk har garantert ikke noen vanlig norsk årslønn han heller.

Kommentator i Avisa Nordland, Børre Arntzen, har satt ord på situasjonen.

– Hvis det nå viser seg at Patrick Berg og Marius Lode, som mange av ryktene handler om, får en årslønn på nært 10 millioner kroner, er dette noe helt nytt i Glimt, skriver han.

– Men dette er altså rykter. At Glimt ikke ønsker å opplyse om detaljer i kontrakter med spillerne eller kommentere påstander om overgangssummer er forståelig. At Glimt er nødt til å høyne gjennomsnittslønna fra 800 000 kroner i 2019 til det dobbelte i 2022 er også forståelig.

– Men skal klubben opprettholde sitt folkelige preg med bred appell bør de fortelle omverdenen om hvordan de ser på lønnsnivået sitt, om ikke annet så på generell basis. Dersom det virkelig stemmer at enkelte får slike fantasilønninger, så bør klubben forklare hvorfor. Dersom det ikke stemmer bør klubben fortelle akkurat det. Bodø/Glimt bør ganske enkelt være åpen om pengebruken sin.

LES OGSÅ: Chelseas nye eier med sjokkuttalelse

INTERVJUES: Bodø/Glimt-trener Kjetil Knutsen. | FotballMedia
INTERVJUES: Bodø/Glimt-trener Kjetil Knutsen. | FotballMedia

Sett denne?