MANAGER: José Mourinho.

Sjokkovergang: – Mourinho klar til å ta over storklubb

Ole-Jørgen Wiig

12. februar 2024

BundesligaPremier LeagueSerie A

Nyhetsvarsel | Sportsbibelen

Artikkelen fortsetter under annonsen

José Mourinho (61) står uten klubb etter å ha fått sparken i AS Roma i midten av januar.

Nå blir han koblet til en av Europas største klubber.

LES OGSÅ: Skjelbred med klar tale om Rosenborg-laget

Portugiseren blir nå nevnt i forbindelse med FC Bayern München-jobben. Den tyske storklubben ligger an til å gi fra seg Bundesliga-kronen til Bayer Leverkusen denne sesongen.

I helgen tapte Bayern storkampen 3-0 mot Xabi Alonsos menn, og dermed leder Leverkusen ligaen med fem poeng. De har fortsatt til gode å tape denne sesongen, og vertene hadde få problemer mot Harry Kane og resten av stjernegalleriet.

Og Bayerns skuffende sesong gjør at det brenner under føttene på trener Thomas Tuchel. Nå spekulerer den tyske avisen Bild at Mourinho står klar til å over Bayern dersom klubbledelsen gir ham grønt lys.

Den tyske fotballjournalisten Christian Falk melder at Mourinho er i gang med å lære seg tysk, og portugiseren har i tillegg vist sin interesse for Bayern-ledelsen tidligere.​

Bayern står med 11 liga-triumfer på rad.

Mourinho tok over som AS Roma-trener tilbake i mai 2021. Han ledet laget til seier i Europa Conference League våren 2022.

Han har tidligere hatt managerjobber i klubber som FC Porto, Chelsea, Inter, Real Madrid, Manchester United og Tottenham.

LES OGSÅ: Rosenborgs stjerneskudd: Bekrefter interesse