PRESSEKONFERANSE: Kjetil Siem (fra venstre), Per-Mathias Høgmo, Yngve Hallén og Egil Drillo Olsen pressekonferanse der Høgmo ble presentert som ny landslagssjef i 2013.

Siem tar selvkritikk: – En ufattelig tabbe

Redaksjonen

28. august 2017

Fotball

– Jeg må ta fullt ansvar.

Artikkelen fortsetter under annonsen

Kjetil Siem mener prosessen som førte til Egil «Drillo» Olsens avgang, var en ufattelig tabbe. I en ny bok sier Siem at han selv må ta ansvar for håndteringen.

Egil «Drillo» Olsens andre omgang som hovedtrener for herrelandslaget i fotball endte på kontroversielt vis i september 2013. Nå kommer omstendighetene rundt avskjeden fram i en ny bok skrevet av sportsjournalist Birger Løfaldli, skriver Aftenposten.

Forvirringen startet med at Drillo fortalte daværende generalsekretær Kjetil Siem i Norges Fotballforbund at dersom det ikke ble seier i to av de siste kampene i VM-kvalifiseringen, måtte «yngre krefter» hentes inn. Etter å ha tapt mot Sveits, sa Olsen til toppfotballsjef Nils Johan Semb at hans tidligere assistent burde lede de to siste kampene i kvalifiseringen. I boken hevder Drillo dette ble sagt «halvveis på spøk».

På et styremøte senere samme måned, mens Semb var på ferie, ble avgjørelsen om å erstatte Drillo tatt. En av begrunnelsene var manglende motivasjon, men ingen spurte Drillo om han var motivert.

– Det var en ufattelig tabbe, som jeg må ta fullt ansvar for. Jeg har gjort mange feil i livet, men at jeg ikke stoppet alt fram til jeg fikk tak i Nils Johan, var en stor tabbe, sier Siem i boken.

LES OGSÅ: Storavis: Toppklubb vil hente nordmann før vinduet stenger