JUBEL: Fra Real Madrid-stjernene Gareth Bale og Karim Benzema.

Sensasjonslag møter Real Madrid

18. desember 2018

Fotball

Svenske Marcus Berg scoret det første målet da Al Ain sensasjonelt tok seg til finale i klubb-VM i fotball. River Plate ble slått etter straffedramatikk.

Seks av de sju deltakerne i VM er kontinentale mestere, men Al Ain fikk være med slik at vertsnasjonen Forente arabiske emirater også var representert. Laget måtte vinne to kamper for å ta seg til tirsdagens semifinale, dit River Plate kom direkte som nybakt Copa Libertadores-vinner.

Berg sjokkerte de seierssikre argentinerne med scoring allerede i kampens 3. minutt, da hans stussheading gikk inn mellom beina på keeper Franco Armani.

To raske scoringer av Santos Borre sørget for at River Plate var i ledelsen allerede etter et drøyt kvarter, og favoritten så ut til å være på trygg vei mot finale.

Al Ain, som tidligere slo ut Wellington fra New Zealand i straffesparkkonkurranse og den afrikanske mesterligavinneren Espérance de Tunis med overlegne 3-0, aktet ikke å gi seg. Tidlig i annen omgang utlignet Caio til 2-2.

Flere mål ble det verken i ordinær tid eller i ekstraomgangene, og dermed måtte finalisten kåres i straffesparkkonkurranse. De ni første skuddene gikk i mål, før Al Ain-keeper Khalid Eisa ble helt ved å redde skuddet til Enzo Perez.

Kvartfinaler i Ligacupen denne uken: Se alle oppgjørene gratis her!

GLAD: Marcus Berg etter seieren over Italia.