UT PÅ BANEN: KFUM-spillerne på egen hjemmebane.

Sensasjonelt opprykk til Eliteserien

Redaksjonen

5. november 2023

EliteserienOBOS-ligaen

Nyhetsvarsel | Sportsbibelen

Artikkelen fortsetter under annonsen

Bakgårdsklubben KFUM Oslo er for første gang i klubbens historie klar for Eliteserien.

Det ble klart etter at de slo Skeid 1-0 «hjemme» søndag ettermiddag.

LES OGSÅ: – Dette er sannsynligheten for sensasjonell Solskjær-retur til United

Hovedstadsklubben har en ledelse på fem poeng ned til Kongsvinger, og kan dermed ikke tas igjen når det bare står igjen én serierunde. Fredrikstad sikret seg også Eliteserien-kontakt for en snau måned siden.

Remi-André Svindland scoret målet som sikret opprykket KFUM etter 67 minutter. «Kåffa» måtte riktignok feire opprykket på Intility Arena ettersom det ikke er flomlys oppe på Ekeberg.

Osloklubben fikk alt annet enn en «flying» start på sesongen. Suksesstrener Jørgen Isnes gjorde nemlig overgang til Strømsgodset og tok med seg forsvarsbautaen Fredrik Kristensen Dahl. Midtstopper Aaron Kiil Olsen gjorde også overgang til Vålerenga, mens veteran Jørgen Hammer la skoene på hylla.

Klubben beholdt likevel mye av kontinuiteten da assistent Johannes Moesgaard tok over roret og bega seg ut på sin første sesong som hovedtrener.

God på Eliteserien? Test kunnskapene dine rett under!

Moesgaard fikk en tøff start i sin nye rolle da KFUM måtte vente helt til sjuende serierunde før deres første seier kom. Siden så de seg aldri tilbake.

KFUM har aldri spilt i Eliteserien før, og er historisk sett ikke en traver i 1. divisjon heller. Osloklubben rykket for første gang opp på det nest øverste nivået i 2016, men rykket direkte ned igjen og ble i 2. divisjon i to nye sesonger.

I 2019 tok de seg opp i 1. divisjon igjen, og under Isnes’ ledelse ble «Kåffa» en klubb å regne med i kampen om kvalikplassene.

LES OGSÅ: Knutsen: Glimt-profil er ferdig i rollen han har spilt i