Sender advarsel til Eliteserie-rival

Publisert kl23 november 2021 20:33 by Ole-Jørgen Wiig

INTERVJUES: Mjøndalens Christian Gauseth. | Mediabank

Nyhetsvarsel | Sportsbibelen

Det så ut som Mjøndalen var fortapt i Eliteserien for bare noen runder siden, men bruntrøyenes imponerende seier mot Strømsgodset på bortebane har skapt nytt håp om fornyet kontrakt på det øverste nivået.

Det er tre klubber som kjemper om å få kvalifiseringsplassen som gir muligheten til å holde seg i Eliteserien. Sammen med MIF nede i gjørma ligger Stabæk og Brann. Sistnevnte ser på MIF som et spøkelse å regne.

For det er ikke noen tvil om at Brann har flere arr fra møter med Mjøndalen de siste årene. Ikke bare har MIF slått Brann ved flere anledninger, men de sendte også bergenserne ned i 2014.

Til VG sier MIF-kaptein Christian Gauseth at Brann skulle ønske at de hadde noen andre enn dem selv å kjempe med mot slutten av sesongen.

– Jeg tror det er veldig mange andre enn oss de kunne tenke seg å være «head-to-head» med. Vi er komfortable, mens Bergen skjelver. Vi kjenner det terrenget her. Vi vet hva det er. Det er ikke gitt at det går bra med oss, men vi har vist at vi greier å få det beste ut av det vi har, når det har stått på som mest, sier Gauseth til VG.

Med tre serierunder igjen ligger Brann sist på tabellen med Mjøndalen rett over. Kun målforskjellen skiller de to. Stabæk ligger på kvalikplass med to poeng mer.

To ENORME keepertabber da Stabæk vant!