JUBEL: Kalidou Koulibaly feirer scoring mot Juventus.

Samtlige Serie A-klubber har gått sammen i uttalelse: Vi er bekymret

Redaksjonen

29. november 2019

FotballSerie A

Nyhetsvarsel | Sportsbibelen

Artikkelen fortsetter under annonsen

Nyhetsvarsel | Sportsbibelen

Samtlige 20 Serie A-klubber har gått sammen og skrevet en uttalelse der de forteller om at de er bekymret for rasismen som har preget ligaen.

Romelu Lukaku, Franck Kessie, Dalbert Henrique, Miralem Pjanic, Ronaldo Vieira, Kalidou Koulibaly og Mario Balotelli har alle fått rasistiske tilrop slengt mot seg fra tribunen denne sesongen.

Alle utenom Pjanic er mørkhudede.

Klubbene i den italienske eliteserien i fotball er enige om at det ikke er gjort nok for å bekjempe problemet de siste årene.

I uttalelsen står det videre at «ingen skal noensinne bli utsatt for rasisme, verken på eller utenfor banen, og at de ikke lenger kan være stille og vente på at problemet skal forsvinne av seg selv».

Visste du at man kan streame La Liga, Serie A, Bundesliga og Ligue 1 helt gratis? Trykk her for å komme til Unibet sine streaming-sider!

INTER: Romelu Lukaku i Inter-drakten.

Dialog

Det skrives også at det de siste ukene er blitt holdt positive samtaler med det italienske fotballforbundet og internasjonale eksperter om hvordan de skal håndtere problemet og fjerne det fra fotballen.

Last ned Sportsbibelens nye iPhone-app her!

Se Torgeir Bjarmann avsløre sitt dårligste spillerkjøp som Lillestrøm-sportssjef i podkasten «Ja vi elsker fotball» under!

(©NTB)