KJENTE FJES: UFC-jentene (fra venstre) Elenita Machado, Luciana Andrade, Jehnny Andrade og Camila Oliveira poserer i forbindelse med UFC 190 tilbake i 2015.

Så mye tjener UFC-jentene

Christian August Cederblad

3. april 2017

MMAUFC

UFC sine kvinnelige promotører tjener langt mindre enn Conor McGregor & Co.

Artikkelen fortsetter under annonsen

The Ultimate Fighting Championship (UFC) har gjennom oppkjøp av MMA-selskap som Pride og Strikeforce og stjerner som Brock Lesnar, Ronda Rousey og Conor McGregor utvilsomt bygget seg opp til å bli bransjens største MMA-organisasjon.

Men det er på langt nær kun utøverne som har gjort UFC til den suksessen organisasjonen er i dag. Det skal UFC-president Dana White ha mye av æren for. Et fast innslag siden UFC 40 har vært oktagon-jentene som mellom rundene viser hvilken runde som er den neste.

Tidligere skal nettopp Rousey ha gått ut og kritisert UFC fordi hun mente «oktagon-jentene» tjente for mye i forhold til utøverne. Ifølge KGB Answers tjener UFC-jentene i snitt $20,000 i året. Det tilsvarer rundt 170 000 norske kroner – med andre ord langt mindre enn de fleste UFC-utøverne.

Likevel er ikke lønnen så verst, med tanke på antall UFC-eventer og innveiinger som i snitt finner sted per måned. I tallet er det sjelden fler enn til sammen fire-fem opptredener.

LES OGSÅ: Özil: Derfor forlot jeg Real Madrid