U21-LANDSLAGET: Noah Holm (i midten) feirer scoring.

Rosenborgs nysignering fortsetter å imponere

3. september 2021

EliteserienFotball

Nyhetsvarsel | Sportsbibelen

Noah Holm bidro med en kjempescoring i vinkelen fra rundt 20 meter da Norges U21-lag i fotball startet EM-kvalifiseringen med 3-1-seier over Østerrike fredag.

Scoringen til Rosenborg-spissen på Marienlyst i Drammen var av det praktfulle slaget og sørget for at Norge tok ledelsen 2-1 kvarteret ut i 2. omgang. Erik Botheim, som var flyttet ned fra A-landslaget, la på til 3-1 med seks minutter igjen av kampen. Scoringen til Bodø/Glimt-spilleren var spikeren i kista da Norge startet EM-kvalifiseringen på aller beste vis.

Botheim fikk ballen fra Sebastian Sebulonsen.

– Jeg har bare vært på en økt med gutta, og så klarer vi å dra inn seieren. Dette er skinnsykt sterkt, sier Botheim til VG.

Tung start

Selve kampen startet tyngre.

13 minutter var spilt da et kamplysten Østerrike tok ledelsen. Chikwubuike Adamau var sterk da han holdt Jesper Daland på avstand og kom seg inn i 16-meteren før han fikk plassert ballen i høyre hjørnet til 1-0 for bortelaget.

Bare fire minutter senere kom utligningen ved Jørgen Strand Larsen. Det startet med at Erik Botheim, fant Håkon Evjen, og Evjen fant igjen Strand Larsen. Groningen-proffen var god da han fikk ballen over målstreken på effektivt vis. Scoringen var ikke ulik den Erling Braut Haaland hadde mot Nederland i A-landskampen tidligere denne uken.

Strand Larsen la ballen til rette med den første touchen og satte den i mål med den neste.

ROSENBORG-SPISS: Noah Holm.

Estland neste

Jørgen Strand Larsen startet på topp sammen med Erik Botheim og Noah Holm, og samtlige kom på scoringslisten.

Norge er i EM-kvalifiseringsgruppe A med Kroatia, Østerrike, Finland, Aserbajdsjan og Estland.

Østerrike slo Estland 2-0 i sin første kamp. Estland er Norges neste motstander tirsdag.

PÅ PRESSEKONFERANSE: U21-landslagstrener Leif Gunnar Smerud.