FOTBALL OG HOCKEY: Her representert ved Lerkendal og Mats Zuccarello.

Rosenborg-spiller mener han kunne blitt ishockey-proff

Jakob K. Gregersen

31. mars 2021

EliteserienFotballIshockeyVintersport

Nyhetsvarsel | Sportsbibelen

Artikkelen fortsetter under annonsen

Hvis han ikke hadde valgt fotballen.

Seriestarten skulle egentlig vært rett rundt hjørnet, men foreløpig er den utsatt til mai.

På grunn av koronapandemien er nær all idrett i Norge satt på vent.

En som mener han kunne hevdet seg i en annen sport enn sin egen er Rosenborg-spiller Jonathan Augustinsson.

Svensken ankom Trondheim i vinter og før påske deltok han i podcasten «Rasmus & Saga».

– Jeg spilte hockey fra jeg var 4-5 år til jeg var 13-14. Jeg var bra. Broren min (Werder Bremen-spiller Ludwig) spilte også til cirka samme alder. Men etter det ble det litt for vanskelig å kombinere, sier han.

– Var du god da?

– Ja, det vil jeg si. Jeg var bra, men syns fotball var «roligare». Men jeg tror at om jeg hadde fortsatt med hockey, så tror jeg at jeg hadde kommet ganske langt.

Liker du sport og morsomme videoer? Følg Sportsbibelen på Instagram!

SVENSK: Jonathan Augustinsson (t.h.) i duell med Vålerengas Ernest Aguiri i 2017.

NHL?

24-åringen får deretter spørsmål med hva han mener med å nå langt.

– Hadde du kommet til NHL eller?

– Det er lett å si, men hvis noen spør så pleier jeg å si at jeg hadde blitt «draftet» hvert fall. Jeg tror jeg i det minste hadde kommet til SHL (Sveriges toppdivisjon, jou.anm). Det handler mye om å legge ned arbeidet og jobben utenfor banen. Det har jeg jo gjort med fotballen, så jeg hadde sikkert gjort det samme med hockey. SHL hadde jeg kommet til og så ønsker jeg å si NHL også.

Liker du sport og morsomme videoer? Følg Sportsbibelen på Instagram!