RBK: Trener Svein Maalen. | Foto: Mediebank

Rosenborg-spiller åpen for overgang til ny Eliteserie-klubb

Ole-Jørgen Wiig

20. november 2023

EliteserienOBOS-ligaen

Nyhetsvarsel | Sportsbibelen

Artikkelen fortsetter under annonsen

Han skulle bli en forsterkning for Kjetil Rekdal Rosenborg, men spissen Oscar Aga fikk aldri markert seg skikkelig i RBK-drakten.

22-åringen ble hentet fra Elfsborg i mars, men måtte tilbringe mye tid på benken. Det førte til at Aga ble leid ut til Fredrikstad.

LES OGSÅ: Kommer med klar tale om Solbakkens Norge-fremtid

Rødbuksene rykket opp til Eliteserien med Aga som en sentral brikke resten av sesongen. Han fikk 15 kamper for FFK og leverte fire mål og to målgivende pasninger.

Om han fortsetter karrieren i Rosenborg, vet ikke hovedpersonen selv ennå.

– Jeg vil spille i Eliteserien og det kan gjerne være her, sier Aga til Fredriksstad Blad, som sier videre at han ikke har fått noen signaler fra RBK om fremtiden.

– Jeg har snakket lite med Rosenborg i høst. Nå skal jeg være her i FFK ut november, så får vi se hva som skjer, fortsetter han.

Aga ble en storscorer for Grorud i OBOS-ligaen for to år siden. Det førte til at Elfsborg hentet ham. I Sverige ble det langt større utfordringer for 22-åringen.

SE: Sender OBOS-klubben til sitt andre nedrykk på rad.

Usikker fremtid

FFKs sportssjef Joacim Heier skryter av Aga, men røper samtidig at det per nå ikke har vært noen dialog med RBK om fremtiden til spissen.

– Vi har ikke kommet dit enda. Oscar har gjort en fin jobb for oss i høst, og vi tror også at han har veldig mye mer inne enn det han har fått vist til nå. Vi er veldig fornøyd med hans høst, så får vi se hva som skjer videre.

Denne sesongen var også Elfsborg en gullkandidat hele sesongen. De tape seriegullet i siste kamp mot Malmö FF.

Aga skryter av FFK og ser ikke bort ifra at han kan komme til å spille eliteseriefotball for FFK.

– FFK er en herlig klubb. Jeg har trivdes veldig godt her, og har fått oppleve veldig mye morsomt. Det er en flott spillergruppe og støtteapparat som virkelig har tatt meg godt imot.

Aga startet tre seriekamper for RBK i år. Det var mot HamKam, Stabæk og Sarpsborg.

LES OGSÅ: Melder om forhandlinger med Braut Haaland

God på Eliteserien? Test deg selv under!

MÅL: Oscar Aga.