TRENER: Kåre Ingebrigtsen på Marienlyst.

Rosenborg senket av tidligere Tippeliga-spiller

12. juli 2018

EliteserienFotball

Ikke bra.

Eidur Sigurbjörnsson ble matchvinner da Valur overraskende slo Rosenborg 1-0 i 1. kvalifiseringsrunde i mesterligaen.

Mesterligaen har levert en rekke minnerike fotballkamper opp gjennom årene, men kvalifiseringskampen mellom Valur og Rosenborg onsdag kveld føyer seg ikke inn i den rekken.

De fremmøtte som droppet slutten av VM-semifinalen mellom England og Kroatia fikk se at Eidur Sigurbjörnsson sikret Valur-seier sju minutter før slutt.

Matchvinneren er kjent med norsk eliteseriefotball fra før av. Høsten 2014 var han på lån i Sandnes Ulf, hvor han fikk åtte kamper og scoret ett mål.

Første omgang var preget av stillingskrig, og de store sjansene uteble. Etter pausen startet Valur friskest på eget kunstgress i Reykjavik.

Timen var spilt da hjemmelagets Tobias Thomsen sendte av gårde et lekkert volleyskudd, men Rosenborg ble reddet av stolpen.

Avgjørelsen falt sju minutter før slutt. Et halvvåkent Rosenborg klarte ikke å følge med på et Valur-frispark. Kula falt ned hos Thomsen, som serverte Sigurbjörnsson. Fra kort hold scoret 28-åringen kampens eneste mål.

I TIPPELIGAEN: Eidur Sigurbjörnsson (t.v) avbildet på Lerkendal i 2014.

Risikofritt spill på 100 kroner under VM: Vinner du, beholder du gevinsten – Taper du, betales innsatsen tilbake tilbake