FORTVILER: Wayne Rooney under tiden i Manchester United.

Rooney: – Han var mange ganger bedre enn Pogba

Pål Magnus Tømmervold

13. september 2020

FotballPremier League

Nyhetsvarsel | Sportsbibelen

Artikkelen fortsetter under annonsen

Nyhetsvarsel | Sportsbibelen

Paul Pogba er verdensmester for Frankrike og nøkkelspiller i Manchester United. Men ifølge Wayne Rooney, var Ravel Morrison en langt bedre spiller enn Pogba.

Sir Alex Ferguson uttalte da også en gang at Morrison var et vesentlig større talent enn det for eksempel Rooney, Ryan Giggs og Rio Ferdinand noensinne var.

Derimot utnyttet ikke den etter hvert mye omtalte urokråka det gedigne potensialet på fotballbanen. Siden engelskmannen forlot Old Trafford i 2012, har han representert klubber som West Ham, Lazio og QPR, med svært begrenset suksess.

Akkurat det mener Rooney er en skam, mildt sagt. Fordi Morrison var like god som mange legendariske United-personligheter.

– Jeg husker da jeg så ham spille, at han hadde alt som kreves i sin posisjon på banen. Han var briljant, han hadde selvtillit, og han slo tunnel på Nemanja Vidic tre ganger i løpet av kort tid i en treningskamp, skriver Rooney i sin spalte i The Times, men påpeker at spilleren ikke hadde profesjonaliteten til å skulle slå gjennom på «drømmenes teater.»

I MANCHESTER UNITED: Ravel Morrison i 2011.

LES OGSÅ: Sportsbibelen gjentar suksessen: – Vi gleder oss enormt!

– Mye bedre

– Han kjempet mot livsstilen og miljøet han var en del av, som var skjebnesvangert for ham. Fordi jeg så spillere som Pogba, Jesse Lingard, og alle de her slå gjennom, men Morrison var mange ganger bedre enn alle sammen, skriver Rooney.

Det tidligere Manchester United-talentet var inntil i sommer på kontrakt med Sheffield United, men som per dags dato er klubbløs etter å ha vært utleid til Middlesbrough.

LES OGSÅ: Skal du spille Fantasy denne sesongen? Da kan du vinne flere hundre tusen kroner!

STJERNE: Paul Pogba for Manchester United.