FOR MANCHESTER UNITED: Cristiano Ronaldo og Jadon Sancho.

Christian August Cederblad

11. september 2021

FotballPremier League

Nyhetsvarsel | Sportsbibelen

Cristiano Ronaldo leverte i første forsøk og scoret to ganger i redebuten for Manchester United lørdag. Det banet vei for 4-1-seier hjemme mot Newcastle.

Portugiseren gjorde først 1-0-scoringen på en returball rett før pause, mens han etter 62 minutter tok United tilbake i ledelsen med et rapt skudd fra 15 meter. Ballen forsvant mellom beina på Newcastle-keeper Freddie Woodman.

Målene var Ronaldos første for Manchester United siden han forlot klubben sommeren 2009. I comebacket tok han seg opp i 86 fulltreffere i Premier League.

Javi Manquillo prøvde å legge en demper på Old Trafford-festen. Ti minutter etter hvilen gjorde han 1-1 med en hard avslutning, men Ronaldo lot ikke gjestene føle på den gode følelsen særlig lenge.

Mot slutten ville også en annen populær portugiser vise seg fram. På et spektakulært langskudd styrte Bruno Fernandes inn 3-1, mens innbytter Jesse Lingard på overtid økte forspranget ytterligere.

Ole Gunnar Solskjærs menn står med tre seirer og én uavgjort i den nye ligasesongen. Ronaldos tilbakekomst har gitt United-fansen større tro på etterlengtet tittelsuksess.

Gikk for sakte

Men det startet ikke fullt så godt for hjemmelaget lørdag. Det var høy stemning på tribunene før avspark, men den ble stadig mer avmålt utover i første omgang.

Manchester United slet med å trenge gjennom et kompakt Newcastle-lag, og i tillegg satt ikke kombinasjonene spesielt godt. Solskjær var uvanlig aktiv på sidelinjen sammen med sin assistenttrener Mike Phelan. Han var neppe fornøyd med det han så fra United-stjernene.

I lange strekk var det noe trått over vertene, og svikt i kommunikasjonen kunne ved to anledninger ha kostet dem dyrt den første halvtimen.

Helt på tampen av omgangen skulle det likevel bli ekstatiske scener. Ronaldo sto på rett plass da Woodman måtte slippe ballen etter en hard avslutning fra Mason Greenwood.Vakkert

Newcastles utligning kom på en kontring. Allan Saint-Maximin slapp ballen til Manquillo, som fra rundt tolv meter skjøt med kraft. Avslutningen gikk pent i motsatt hjørne.

Noen minutter senere kunne en upresset Luke Shaw ta med seg ballen i angrep. Han spilte perfekt videre til Ronaldo, som innenfor 16-meteren avsluttet resolutt. Woodman rakk ikke å stokke om beina.

Kampens vakreste scoring sto Fernandes for i det 80. minutt. Fra 25 meter dro han til med strak vrist og så ballen fyke opp i krysset. Og to minutter på overtid plasserte Lingard inn 4-1.

Utkjelt eier på tribunen

Ronaldo-comebacket har vært et stort samtaleemne de siste ukene. Det fikk selv United-eier Avram Glazer til å ta turen over fra Florida til Manchester for å se lørdagens kamp ringside på Old Trafford. Det er svært sjelden at noen fra Glazer-familien er på Uniteds kamper.

Oppmøtet kom litt over fire måneder etter at mange Manchester United-supportere stormet stadion og protesterte kraftig mot klubbeieren i kjølvannet av det forliste superligaprosjektet.

Neste oppgave for Manchester United er mesterligaåpningen borte mot Young Boys i Sveits tirsdag. Fem dager senere er det ny ligakamp mot West Ham i London.

JUBEL: Cristiano Ronaldo feirer scoring for Manchester United.