Robertson om øyeblikket da han ble frigitt av storklubben: – Det var vondt. Jeg dro hjem og gråt

Publisert kl21 juli 2021 17:42 by Ole-Jørgen Wiig

TAKKER PUBLIKUM: Liverpools Andrew Robertson på Anfield. | NTB

Nyhetsvarsel | Sportsbibelen

Siden overgangen til Liverpool har Andy Robertson (27) blitt en av Europas beste venstrebacker.

Skotten imponerte Jürgen Klopp da han spilte for Hull, men 27-åringen imponerte ikke Celtic-ledelsen nok da han var ung. Til TalkSport forteller Robertson om øyeblikket da han ble frigitt av den skotske storklubben, som også var hans favorittklubb.

Robertson vokste opp i Glasgow som Celtic-fan, men som 15-åring ble drømmen om å bli Celtic-spiller knust. Det var i 2009. Robertson fikk beskjed om at han ikke fikk fortsette på akademiet.

– Akkurat da ville jeg elsket å spille for Celtic foran 60.000 fans på Celtic Park. Det var målet mitt da jeg var yngre, og det ble tatt fra meg. Men det gjorde godt for meg med tanke på det som ventet meg i karrieren min, sier han til TalkSport.

– Den dagen jeg ble frigitt var det vanskelig. Jeg dro hjem, jeg gråt, jeg sørget for at jeg var med familien min, og neste dag er du tilbake på skolen.

Liker du sport og morsomme videoer? Følg Sportsbibelen på Instagram!

JUBEL: Kristoffer Ajer feirer scoring for Celtic på Celtic Park.Reuters

– Flau

– Jeg følte meg litt flau da jeg fortalte vennene mine det. Jeg har hatt en god boble som jeg aldri tar for gitt, venner jeg har hatt siden jeg var to eller tre år gammel.

– Fotball er folks liv, noen mennesker sliter når drømmen deres blir tatt fra dem og de har ingen vei tilbake. Heldigvis dro jeg til Queen’s Park og prøvde bare å nyte fotballen min.

Siden da gikk det bare oppover. Ferden i skotske Queen’s Park førte til Dundee United. Der var han i halvannen sesong før Hull hentet ham i 2014.

Liker du sport og morsomme videoer? Følg Sportsbibelen på Instagram!

PROFILER: Liverpools Jürgen Klopp, Andrew Robertson og Alex Oxlade-Chamberlain.AFP