PROFIL: John Arne Riise etter pressekonferansen der han legger opp som Aafk-spiller med umiddelbar virkning.

Jakob K. Gregersen

7. august 2017

EliteserienFotball

Den tidligere Liverpool-proffen er ikke fornøyd.

Brann så ut til å få sin første trepoenger siden juni mot Aalesund, men AaFK-innbytter Mustafa «Mos» Abdellaoue ordnet 2-3, 3-3 og ett poeng mot bergenserne.

Og etter kampen var dommeren i fokus.

– Vi startet dårlig, lå under 0-2, men følte vi fikk mer og mer kontroll. Så fikk de 3-1, men vi hadde tro på at vi skulle klare å snu det. Utrolig deilig å komme tilbake til 3-3, sa Abdellaoue til Eurosport etter kampslutt.

– Ett poeng i dag var helt greit, la han til. Det var Mos’ første scoringer siden han nettet mot Odd i 5-1-seieren 25. juni.

Måltyven Abdellaoue utlignet til 3-3 nesten tre minutter inn i overtiden. Med det sikret han altså «tangotrøyene» poeng.

Resultatet gjør at Brann taper litt terreng i medaljekampen. Rødtrøyene ligger på fjerdeplass, men er nå tre poeng bak Molde og fem bak Sarpsborg. Avstanden til Rosenborg på tabelltopp er ti poeng.

Aalesund på 10.-plass har 23 poeng, fem poeng mindre enn Brann.

Jakob Orlov og Kristoffer Barmen (2) så lenge ut til å gi bergenserne tre poeng borte i Ålesund, men den greske debutanten Thanasis Papazoglou og innbytter Mustafa «Mos» Abdellaoue scoret hver sin gang fra straffemerket for AaFK. I tillegg kjempet Mos inn 3-3 fra kort hold helt på tampen.

Brann fikk en «flying start» på bortebane i Ålesund. Svenske Orlov stanget bergenserne i føringen etter bare ti minutters spill, og kun et par minutter senere sto det 2-0 til Brann i målprotokollen. Fredrik Haugen løsnet skudd fra distanse, Aalesund-keeper Andreas Lie ga retur, og like foran mål dukket Kristoffer Barmen opp og satte inn lagets annen scoring for dagen.