HOPPUKA: NRKs ekspertkommentator Johan Remen Evensen under hoppuka for noen år siden.

Seerstorm etter hoppukestarten

Redaksjonen

30. desember 2017

Vintersport

Det kokte i sosiale medier.

Artikkelen fortsetter under annonsen

TV-seerne likte ikke de nye fjernsynsbildene fra hoppuka. I kommentatorboksen satt ekspert Johan Remen Evensen i villrede.

I sosiale medier kokte det. Et kamera montert på en kabellinje var nyvinningen som skulle løfte TV-produksjonen i Oberstdorf lørdag. Dermed fikk ikke seerne se alle hopperne fra siden, slik som det tradisjonelt er.

– Det var utfordrende å kommentere. Det nye kameraet gir kjempeflotte bilder å se på, men det er vanskelig for meg å se detaljene. Jeg kan være enig med seerne at det ble litt merkelige bilder i liveproduksjonen. De burde heller brukt bildene i reprisene, sier Evensen til NTB.

– De justerte seg bra inn, trolig etter å ha fått en del tilbakemeldinger, og det ble bedre utover i 2. omgang. De vil prøve noe nytt, som med den røde chippen, for å få mer data. Noen ganger må du prøve, men det er ikke unormalt at folk reagerer i starten, fortsatte den tidligere storhopperen.

– Forstår du seernes reaksjon?

– Jeg skjønner seerne veldig godt. Jeg satt selv i villrede. Jeg får ikke bilde fra hoppkantene og mister dermed detaljene som jeg bruker for å fortelle hva som skjedde i hoppet. Da er jeg sjakk matt. Jeg forstår seernes frustrasjon, sier Evensen.

Stöckl: – Seerne bestemmer

Landslagssjef Alexander Stöckl har sett de såkalte wirebildene under testing og trodde nyvinningen skulle slå til.

– Jeg tenkte egentlig at det skulle være interessant for seerne. Jeg skjønner at det kan være vanskelig for ekspertene å analysere det tekniske, men for meg så det veldig spennende ut. Nå ser folk at man også må hoppe framover, ikke bare nedover, men dette må seerne få bestemme.

– Det vil alltid være motstand mot nyvinninger, men jeg mener det er lurt å utvikle produktet. Målet er at seerne skal forstå mer av det vi driver med. Da må man noen ganger teste litt, som med wirekameraet i dag. Men liker ikke seerne det, blir det tatt vekk, sier Stöckl.