SOM VANLIG: Vi er blitt vant til å se Rosenborg løfte trofeer opp gjennom årene.

RBK vinner serien, men verken Odd, Godset eller VIF tar sølvet

Redaksjonen

3. april 2017

EliteserienFotball

Spenningen i toppen av Eliteserien 2017 handler ikke om hvem som tar gull, men om hvem som klarer å være nærmest Rosenborg.

Artikkelen fortsetter under annonsen

Trykk her om du ønsker å lese hvordan Sportsbibelen tror nedre halvdel av tabellen i Eliteserien ser ut etter sesongen.

8. Viking

Siddisene sliter enormt med økonomien, noe som åpenbart preger stallen. Er tvunget til å bli en selgende klubb, men har likevel en tropp med en del gode spillere når seriestarten er i gang. Fersk trener i briten Ian Burchnall som er godt likt i spillergruppa og som har et fotballklokt hode. Perfekt ansettelse for Viking med tanke på den situasjonen de er i.

Hentet inn den meget erfarne krigeren Steffen Ernemann, og i samspann med artister som Samuel Adegbenro og Zymer Bytyqi er det liten tvil om at Viking har et ålreit lag.

Karol Mets styrer troppene i forsvar og i målet har Viking en av de bedre keeperne i Eliteserien i Iven Austbø. Problemet til Viking er bredden i stallen i tillegg til at Adegbenro fort kan bli solgt i sommer dersom han fortsetter der han slapp i fjor. Han er vanskelig å erstatte.

Det er lenge siden sist folk har hatt så liten tro på Viking, men det viktigste av alt er at det virker som om spillerne er inneforstått med den utfordrende situasjonen. Med ny trener og ny filosofi kan Viking for første gang på mange år slå nedenfra og opp.

Se opp for: Den unge angriperen Mathias Bringaker (19) er en spennende spiller som fort kan blomstre for Viking denne sesongen. Scoret fem mål sist sesong. Scorer garantert flere i år.

LES OGSÅ: Historien om hvorfor Pirlo bruker NORSKE banneord

7. Sarpsborg 08

Østfold-klubben drives på fantastisk vis og høster stadig frukter av det. Sunn klubbøkonomi og gode, unge spillere som ikke lopper klubbkassa for penger har gjort Sarpsborg til en konkurransedyktig klubb. Trener Geir Bakke har en bred tropp med gode spillere over hele linja.

Robust forsvar med Sigurd Rosted, Ole Heieren Hansen og Morten Sundli som gode stopperalternativ. Ny danske inn på backen i Andreas Albech.

På midtbanen har de en av Norges beste midtbanespillere i unge, fremadstormende Anders Trondsen. Sarpingen hentet nylig inn 18 år gamle Krépin Diatta fra Senegal som er ukjent for de aller fleste, men sportssjef Thomas Berntsen har sjeldent bommet på spillerkjøp den siste tiden.

Det største minuset er tapet av Steffen Ernemann, og bare tiden vil vise hvor mye det har påvirket laget. Inn kom Vikings Joackim Jørgensen som erstatter. Bra, men ikke bedre.

Se opp for: Jonas Lindberg. Svensken ble bare bedre og bedre i Sarpsborg-drakten i fjor, og har vist lovende takter i vinter.

GOD: Steffen Ernemann har vært blant de bedre i Eliteserien for Sarpsborg 08 de siste sesongene. Nå skal han spille for Viking.

 

LES OGSÅ: Langli: Slik ender Eliteserien

6. Brann

Umulig for fjorårets sølvmedaljører å gjøre det bedre i år, noe som blir spennende å se hvordan de takler. I fjor vant Brann 16 kamper hvor elleve av dem var med ett mål. Syv av dem endte 1-0. Vi ser ikke hvordan de skal klare å kjøre samme stil i år med like stor suksess. De som møter Brann vil ta større hensyn i år.

Dog har Brann en fin stall. Hentet inn Vito Wormgoor som erstatter for Demidov. Sammen med Bismar Acosta danner de en god stopperduo, og i tillegg en av Eliteseriens beste keepere i Piotr Leciejewski. Fin midtbane med Sivert Heltne Nilsen, Fredrik Haugen og Deyver Vega. Problemet til bergenserne er bredden i laget.

Trener Lars Arne Nilsen har fått ordentlig dreisen på Brann og vi tror han har enda mer inne. Derfor tror vi de avslutter på det som må sies å være en akseptabel plassering for dette Brann-laget.

Se opp for: Jakob Orlov. Ryktes å være i god form og har utvilsomt et større potensiale enn det han hittil har vist i Brann-drakten. Make it or break it-sesong for svensken.