NORGE: John Carew ute på gresset før avspark i EM-kvalifiseringskampen i fotball mellom Kypros og Norge på Antonis Papadopoulos stadion i Larnaca.

Disse RBK-øyeblikkene trekker legendene frem som de største

Jørgen Ryggvik Karlsen

20. mai 2017

EliteserienFotball

Verken John Carew, Roar Strand eller Vidar Riseth kommer utenom Champions-League-eventyrene når de blir bedt om å trekke frem tidenes RBK-øyeblikk.

Artikkelen fortsetter under annonsen

Denne helgen fyller Norges mestvinnende fotballklubb, Rosenborg Ballkub 100 år. I løpet av disse hundre årene kan klubben se tilbake på utallige fotballminner, både hjemme på Lerkendal med blant annet 2-0 seier mot Real Madrid. I tillegg til stotre bragder i Europa, deriblant 2-1 seieren borte mot AC Milan på San Siro som sikret kvartfinaleplass i Champions League.

Når Sportsbibelen ber tidligere Rosenborg-legender se tilbake på tidens RBK-øyeblikk, ser de fleste tilbake på glansdagene på 90- og 00-tallet da trønderne representerte Norge i verdens største klubbturnering: Champions League.

– Det har vært veldig mange øyeblikk. Jeg har vært med å tatt ”the double” her, men jeg vil heller trekke frem når vi slo Valencia både hjemme og borte i 2007. Det var en stor prestasjon, og den bortekampen husker jeg spesielt godt. Det er ett av mine største øyeblikk i Rosenborg og Champions League, sier Vidar Riseth til Sportsbibelen som spilte for de hvitkledde i to perioder, senest i 2003 til 2007.

John Carew som kun spilte en sesong i 99-00 – før han ble solgt for omtrent 70 millioner kroner, noe som fortsatt er en av de største overgangene i norsk fotball – trekker også frem Champions League-kampene.

 

 

LES OGSÅ: Én RBK-spiller ble tvunget til bytte, mens Bendtner fikk fritak