HAR LATT SEG IMPONERE: Bent Skammelsrud er mektig imponert av Bodø/Glimt.

RBK-legenden har ett råd til Glimt før Milan-kampen

Redaksjonen

24. september 2020

EliteserienFotball

Nyhetsvarsel | Sportsbibelen

Artikkelen fortsetter under annonsen

Nyhetsvarsel | Sportsbibelen

Rosenborg-legendene Roar Strand og Bent Skammelsrud blir Bodø/Glimt-supportere på torsdag. De tror Glimt kan ha en sjans mot den italienske storklubben Milan.

Skammelsrud styrte midtbanen som en maestro i reneste Andrea Pirlo-stil, mens Strand som vanlig løp seg tom for krefter og var involvert i 1-0-målet da Rosenborg sjokkerte Fotball-Europa ved å sende Milan ut av mesterligaen i 1996.

2-1-seieren står igjen som et av norsk fotballs absolutte høydepunkt, i konkurranse med Norges seier over Brasil i 1998, Rosenborgs nedsabling av Borussia Dortmund i 1999 og dobbeltseieren mot Valencia i 2008.

Torsdag er det Bodø/Glimt som skal måle krefter med Milan på bortebane i europaligakvalifiseringen.

– Frykter du at bragden fra 96 skal havne i skyggen av et nytt mirakel på San Siro?

– Nei! Det ville vært fryktelig ille om jeg hadde gjort det, sier Bent Skammelsrud til NTB, før han fortsetter:

– Det er på tide med noen nye mirakler for norske fotballspillere. Og det ligger jo faktisk litt til rette for at det kan skje også. Den fordelen i kvalifisering ved å være i form når motstanderen ikke er det, den skal Glimt ha. Det er helt sykt hvordan rekka med Glimt-resultater er. Jeg håper inderlig at flere kan få oppleve følelsen av å gjøre noe stort i Europa.

Roar Strand er inne på mye av det samme.

– Jeg frykter det ikke. Jeg håper at det skjer. Jeg har troen, men vet at det blir vanskelig. Milan er nok soleklare favoritter Vi får krysse fingrene og ha troen. Den kan flytte fjell, sier Strand til NTB.

Dette er Glimts fordel

Også han mener Glimt kan ha fordel av å ha spilt seriefotball lenger enn Milan, men er litt bekymret etter å ha sett Zlatan Ibrahimovic score målene da Bologna ble slått 2-0 mandag.

– Glimts styrke er offensivt, så de må benytte hver mulighet ved kontring. Det er nok heller ikke noe minus for Glimt at det ikke er folk på tribunen, sier Strand.

Supermann, som han kalles av RBK-fansen, mener det er umulig å måle Glimt opp mot hvor gode Rosenborg var i 1996 og seinere. Skammelsrud ser imidlertid mange likheter.

– Jeg synes spillemåten og selvtilliten er veldig likt, og samtidig må vi stikke fingeren litt i jorda og si at Milan i 96 var et av Europas beste lag, nå er de ikke helt i den klassen, sier Skammelsrud.

Han mener Glimt kan bli undervurdert, akkurat slik Rosenborg ble det i 1996.

– Det er ganske sammenlignbart, ett lag fra Norge som ingen har hørt om. Rosenborg hadde riktig nok et visst navn og ble kanskje tatt litt mer på alvor, men du må ikke glemme at vi ble rundspilt på Lerkendal noen uker i forveien, så det var kanskje den største bomben i europeisk fotball det tiåret, sier han.

LES OGSÅ: Sportsbibelen gjentar suksessen: – Vi gleder oss enormt!

2002: Bent Skammelsrud og Åge Hareide avbildet på Rosenborg-trening for mange år siden.

Kommer med råd

– Hvis du skal sende et råd nordover før kampen, hva er det?

– Det må være å tro på egne ferdigheter, og ta alle situasjoner på alvor. Du har ikke råd til å gjøre en eneste feil mot så gode lag. De må ta sjansene de får offensivt, og ikke gi noe gratis til Milan.

Skammelsrud begynner å le når han tenker på selvtilliten Rosenborg-spillerne hadde. Ingen lag var for gode, alle kamper kunne vinnes. Det minner om uttalelsene til Bodø/Glimt-juvelen Jens Petter Hauge, som i helga sa det ikke var noen grunn til at Glimt ikke kunne gjøre i Milano som i Bergen, da Brann ble slått 3–1.

– Hvorfor skulle han ikke si det? Det er sånn det skal være, sier Skammelsrud.

Rosenborgs mangeårige midtbanegeneral er faktisk i ferd med å bli litt av en Glimt-supporter.

– For det første er jeg veldig glad for måten de spiller på, den er helt lik vår. Jeg har hørt mange si at det dere gjorde, det går ikke lenger nå. Men det vil alltid fungere. Før var vi i Rosenborg læremesteren, nå må jeg si det er motsatt og at det er Glimt som setter vår fotball på kartet, sier han.

LES OGSÅ: God til å tippe? Da må du lese dette!

RBK: Fra Champions League-kampen mot Real Madrid 0-1: Rosenborgs lag, bak fra v.: Bent Skammelsrud, André Bergdølmo, John Carew, Ole Christer Basma, Erik Hoftun, Bent Inge Johnsen. Foran fra venstre: Ørjan Berg, Roar Strand, Arni Gautur Arason, Jan-Derek Sørensen og Jahn Ivar Mini Jakobsen.

(©NTB)