TRENER: Kåre Ingebrigtsen på Marienlyst.

RBK bekrefter: Denne mannen ertsatter Kåre Ingebrigtsen

Redaksjonen

19. juli 2018

EliteserienFotball

Kom med nyheten på pressekonferanse.

Artikkelen fortsetter under annonsen

Kåre Ingebrigtsen er ferdig som trener i Rosenborg. – Vi vil løfte Rosenborg til neste trinn, og da havnet vi på at Kåre måtte gå, sier styreleder Ivar Koteng.

Også assistent Erik Hoftun er ferdig. Akademidirektør Rini Coolen overtar inntil videre som hovedtrener, med Trond Henriksen som assistent.

Koteng ville ikke svare på hva Ingebrigtsen hadde gjort galt siden han mister jobben.

– Vi er ute etter hva som kan gjøres bedre, og vi tror vi har tatt ut potensialet til Kåre. En trener må ha minst tre nivåer: Fagmann, leder og pedagog, og på alle de feltene ønsker vi å bli bedre, sa Koteng, som fortalte at Ingebrigtsen fikk beskjeden i halv fire-tiden torsdag.

– Han ble overrasket, sa han.

Det ble de fleste andre også, da den sensasjonelle nyheten ble meldt av rbk.no. Det skjedde dagen etter at Ingebrigtsen førte laget til 2. kvalifiseringsrunde i mesterligaen i en dramatisk returkamp mot islandske Valur.

Ingebrigtsen ledet torsdagens Rosenborg-trening, men i halv seks-tiden la klubben ut meldingen som sjokkerte norsk fotball: «Rosenborg Ballklub har besluttet at Kåre Ingebrigtsen fratrer som hovedtrener i Rosenborg med umiddelbar virkning».

Etterlyser utvikling

Koteng forklarte avgjørelsen på en pressekonferanse på Brakka torsdag kveld.

– Selv om vi har hatt gode resultater, faktisk på grensen til Nils Arne-tiden, synes vi i styret at utviklingen har vært litt for dårlig. Vi ønsker å utnytte momentet når vi har god stim og solid økonomi til å løfte Rosenborg til neste trinn. Ambisjonen er å ta ut maks av hva klubben greier, og i den vurderingen havnet vi på at Kåre måtte gå, sa han.

– Spillerne er litt overrasket over at det skjedde. Kåre er en populær mann og lett å like, og spillerne har ikke vært en pådriver for dette. Det har vært styret, fortsatte Koteng, som bedyret at man ikke har jobbet med en annen trener.

– I stedet har vi sett internt. Vi begynte med det i morges, og vi har engasjert Trond Henriksen som hjelpetrener og Rini Coolen som hovedtrener i det korte bildet.

Han åpnet for at endringen ikke umiddelbart slår positivt ut.

– Selv om lag ofte får kortsiktig energi av å skifte trener, er vi opptatt av den langsiktige effekten. Vi tar en risiko, og det er ikke sikkert at resultatene blir bedre i høst eller neste år, men vi tror det vil bygge en bedre grunnmur slik at vi over tid tjener på det sportslig.

MIDLERTIDIG RBK-TRENER: Rini Coolen.

Få opptil 2000 kroner i velkomstbonus hos Rizk!