OLD TRAFFORD: Manchester United-logoen vaier i vinden.

Ratcliffes United-bud kan være dårlig nytt for Liverpool

Pål Magnus Tømmervold

15. oktober 2023

FootballPremier League

Nyhetsvarsel | Sportsbibelen

Artikkelen fortsetter under annonsen

I sommer jaktet Jürgen Klopp & Co. stjerneskuddet som nå kan ende opp i Manchester United.

Qatar-sjeik Jassim Bin Hamad Al-Thani rapporteres å ha trukket budet på 5 milliarder pund i forsøket på å sikre seg majoriteten i Manchester United. 

Ifølge kilder tett på prosessen skal tilbudet rett og slett ikke ha vært godt nok for eierne, den amerikanske Glazer-familien som har eid Manchester United siden de kjøpte klubben i 2005 for 800 millioner pund.

LES OGSÅ: Lanserer ny RBK-trener: – Han kan lede klubben om fem år

Ineos-eier Sir Jim Ratcliffe gjenstår dermed som den mest sannsynlige kjøperen, etter at den britiske milliardæren nylig la et nytt og forbedret bud på klubben. 

Et alternativ skal ifølge The Athletic, være at Ratcliffe tar kontroll på 25 prosent av klubben, men med én betingelse: At den 70 år gamle businessmannen får innflytelse på spillerovergangene. 

Søker forsvarsgeneral

Rødtrøyenes manager, Erik ten Hag, har siden i sommer ønsket å forsterke lagets bakre rekker i form av en ny midtstopper, men der et stramt budsjett har forhindret ham fra å signere en forsvarssjef. 

Men med Ratcliffe som ny medeier på Old Trafford, kan United-manageren forenkle jobben med å få signaturen til Nice-bautaen Jean-Clair Todibo — midtstopperen som nylig debuterte for det franske landslaget. 

Dette fordi den britiske milliardæren kjøpte den franske toppklubben i 2019.

Hva nå, Liverpool?

Ifølge en kommentar i tabloidavisen Express, kan det også bane vei til den røde delen av Manchester for Nice-lagets ettertraktede midtbanespiller, Kephren Thuram (22). Så spørs det hvordan Liverpool vil takle det hele, om en av sommerens store snakkiser starter forhandlinger med Manchester United. Laget fra Beatles-byen blir nemlig sagt å ikke ha gitt opp Thuram. 

Fotballskribent Jacque Talbot meldte senest i juni om enighet mellom Liverpool og 22-åringen, etter at partene ble sagt å ha vært i lengre samtaler. 

Historien viser imidlertid at overgangen aldri ble noe av. Angivelig fordi stjerneskuddet ble for kostbart, ifølge overgangsguru Fabrizio Romano. 

LES OGSÅ: – United har startet jakten på garderobetyster