PROFIL: Den svenske skiskytteren Hanna Öberg. Her fra et tidligere renn i VM-byen Pokljuka.

Raser mot svensk skiskytterstjerne: – Jeg har aldri opplevd noe så frekt

Redaksjonen

12. februar 2021

Vintersport

Nyhetsvarsel | Sportsbibelen

Artikkelen fortsetter under annonsen

Nyhetsvarsel | Sportsbibelen

Den svenske OL-vinneren Hanna Öberg er ikke populær i Ukraina etter onsdagens VM-åpning. Hun slaktes for en taktisk manøver i mixedstafetten.

Öberg har selv kalt bronsen hun sikret Sverige for en «taktisk seier». Ukrainske Olena Pidhrusjna bruker andre ord, og sier det er noe av det styggeste hun har sett i sin karriere.

– Hun begynte å presse meg ut i nysnøen og til med inn i buskene. Jeg forsøkte å rope flytt deg, men det ga ingen reaksjon. Det er helt usportslig. I mine 20 år i sporten har jeg aldri opplevd noe så frekt og uforskammet, sier Pidhrusjna.

Reklame: Spar over 650 kroner ved kjøp av årsabonnement på Viaplay Sport via denne lenken!

Klar plan

Öberg sa etter løpet at hun hadde pekt seg ut en bakke i avslutningen hun måtte være først på toppen av.

– Jeg måtte virkelig kjempe for å være før ukraineren opp den bakken, men det var verdt det og hun kunne ikke passere meg etter det. Så det var mye taktikk, for jeg tror hun hadde mer sprut i beina, sa Öberg etter løpet.

Reklame: Spar over 650 kroner ved kjøp av årsabonnement på Viaplay Sport via denne lenken!

(©NTB)