SYKKELSJEF: QuickSteps Patrick Lefevere med mikrofonen.

Raser etter hendelsen: – De må kaste denne fyren i fengsel!

Redaksjonen

5. august 2020

Sykkel

Nyhetsvarsel | Sportsbibelen

Artikkelen fortsetter under annonsen

Nyhetsvarsel | Sportsbibelen

Fabio Jakobsen ble fløyet til sykehus med alvorlige skader etter en stygg velt rett før mål i sykkelrittet Tour de Pologne. Han ble tilkjent seier på etappen.

Den nederlandske QuickStep-rytteren spurtet om seier på første etappe verdenstourrittet i Polen, men ble presset mot siden av landsmannen Dylan Groenewegen og veltet ut av løypa en meter før mål.

Jakobsen stupte over reklameskiltet og traff en funksjonær som sto på siden av målseilet. Både Jakobsen og funksjonæren pådro seg alvorlige skader og ble fløyet til sykehus.

Groenewegen veltet også, men han krysset mållinjen som førstemann og ble først utropt til etappevinner. Noen timer etterpå ble han diskvalifisert for sin kjøring på oppløpet, og Jakobsen ble stående som etappevinner.

– Kriminelt

Jakobsen så ut til å være på vei forbi landsmannen da Groenewegen styrte ut mot siden og blokkerte ham. Duellen utløste flere stygge velt blant rytterne som var involvert i spurten i Katowice etter åpningsetappen fra Chorzów.

QuickStep-sjefen Patrick Lefevere var rasende etter hendelsen.

– De må kaste denne fyren fra Jumbo-Visma i fengsel, tvitret han.

– Jeg vil ta det til retten. Slikt må bort fra syklingen. Det er en kriminell handling, herr Dylan Groenewegen!

LES OGSÅ: Sjekk hvem som er favoritt til å vinne Champions League

Flere skadd

Jasper Philipsen fra UAE-laget stupte over Groenewegen, men pådro seg ifølge laget sitt bare skrubbsår. Verre gikk det med Marc Sarreau (FDJ) og Damien Touzé (Cofidis), men de var begge ved bevissthet da de ble sendt til sykehus for nærmere undersøkelser og behandling.

Sarreau var toer over mål på etappen og ble også stående med 2.-plass. Philipsen ble nummer fire og Touzé nummer sju.

Groenewegen er kaptein for norske Tobias Foss i Jumbo-Visma-laget. Foss er eneste norske deltaker i rittet og kjørte inn til 50.-plass onsdag.

Tour de Pologne er det første etapperittet i verdenstouren etter koronaviruspausen. Det varer til søndag.

LES OGSÅ: Sjekk hvem som er favoritt til å vinne Champions League

(©NTB)