FORTVILER: Inter-spiss Romelu Lukaku.

Raser etter den oppsiktsvekkende meldingen: – Det er totalt uakseptabelt

Christian August Cederblad

5. desember 2019

FotballSerie A

Nyhetsvarsel | Sportsbibelen

Artikkelen fortsetter under annonsen

Nyhetsvarsel | Sportsbibelen

Med tittelen «Black Friday» og bilder av Romelu Lukaku og Chris Smalling har den italienske avisen Corriere dello Sport satt sinnene i kok.

Tittelen henviste til fredagens storkamp i Serie A hvor Inter tar imot Roma.

Romas pressesjef Paul Rogers sier til nyhetsbyrået AFP at valget av tittel er «forferdelig», selv om artikkelen i seg selv var «positiv».

I artikkelen roses de to spillerne for å stå opp mot rasisme, men alles øyne har vært rettet mot tittelen «Black Friday» og bildet av de to spillerne.

– Ingen mener at en slik overskrift er en god idé, skriver Roma i en Twitter-melding.

– Det er totalt uakseptabelt å se slik likegyldighet til rasisme, skriver Inters byrival Milan i en melding.

Ledelsen i Corriere dello Sport forsvarer forsiden.

– Hvit, svart, gul. Det å fornekte forskjeller er snublesteinen for all antirasistisk rasisme. Det er en uskyldig overskrift omgjort til gift av dem som har gift inni seg, skriver avisen i en lederartikkel.

Problem

Rasisme er blitt et gjentakende problem i italiensk fotball hvor flere svarte Serie A-spillere har blitt utsatt for hets fra tribunen de siste månedene.

Den svenske fotballstjernen Zlatan, som etter ryktene skal være på vei tilbake til italiensk fotball, tar til orde for å gi straffer som svir.

– Å ta på en trøye med teksten «nei til rasisme» eller ha et flagg er fint, men det løser ikke problemet. Det er bedre å miste tre poeng, avbryte kampen og ta tilbake billettinntektene så du risikerer å bli degradert til Serie B, sier Ibrahimovic til det italienske magasinet GQ, uavhengig av oppslaget i Corriere dello Sport.

Visste du at man kan streame La Liga, Serie A, Bundesliga og Ligue 1 helt gratis? Trykk her for å komme til Unibet sine streaming-sider!

Felles uttalelse

I slutten av november gikk alle de 20 klubbene i Serie A sammen og skrev en uttalelse der de fortalte om at de er bekymret for rasismen som har preget ligaen.

Lukaku, Franck Kessie, Dalbert Henrique, Ronaldo Vieira, Kalidou Koulibaly og Mario Balotelli har alle fått rasistiske tilrop slengt mot seg fra tribunen denne sesongen.

Ibrahimovic har selv spilt i Italia i flere perioder. Han spilte i Juventus fra 2004 til 2006, i Inter fra 2006 til 2009 og i Milan fra 2010 til 2012. Også han opplevde rasisme. Faren til Zlatan er fra Bosnia og moren er fra Kroatia.

– Da jeg var i Italia skrek de «Zigenare» (sigøyner). Det er rasisme det også, selv om de gir meg komplimenter og vil ta bilde med meg utenfor arenaen, sier Zlatan.

Han har vunnet Serie A seks ganger – to med Juventus, tre med Inter og én med Milan.

Last ned Sportsbibelens nye iPhone-app her!

Se Torgeir Bjarmann avsløre sitt dårligste spillerkjøp som Lillestrøm-sportssjef i podkasten «Ja vi elsker fotball» under!

(©NTB)