JUBEL: Fra Tottenhams Dele Alli (t.v.) og Heung-min Son.

Premier League-stjernen kjemper om Spurs-karrieren

20. august 2018

Tottenhams Son Heung-min scoret kampens eneste mål på volley da Sør-Korea spilte seg fram til åttedelsfinale i Asia-lekene i fotball mandag. Det er viktigere enn mange tror.

Kirgisistan ble slått 1-0 etter at Son hamret ballen i mål fra spiss vinkel etter 63 minutters spill. Dermed sikret Sør-Korea seg plass i utslagsrundene.

Det betyr videre at Son fortsatt har kurs for gullet han trenger for å unngå å måtte avtjene den obligatoriske verneplikten i hjemlandet.

Skulle Tottenham-profilen lede Sør-Korea til seier i Asia-lekene unntas han fra regelen om verneplikt.

Førstegangstjenesten i Sør-Korea varer i to år, hvilket vil føre til en potensielt ødeleggende pause i Premier League-profilens fotballkarriere.