Jakob K. Gregersen

5. september 2017

FotballPremier League

I trøbbel.

Mål av Eric Dier og Marcus Rashford sørget for at England tok et stort skritt mot neste års fotball-VM med 2-1-seier over Slovakia mandag. Det mesterskapet kan gå uten en av landets største stjerner.

England har nå fem poengs forsprang til Slovakia i gruppe E når to kamper gjenstår av VM-kvalifiseringen i gruppe F, og mye skal skje dersom VM-billetten skal ryke.

Før kampen på Wembley ledet England gruppen to poeng foran Slovakia, men etter tre minutters spill var det plutselig bortelaget som var gruppeleder. Marcus Rashford rotet bort ballen utenfor egen sekstenmeter, Slovakia takket og bukket, og etter litt småspill hamret Stanislav Lobotka inn 1-0 bak Englands sisteskanse Joe Hart.

England trykket på for utligning, men de helt store sjansene uteble – helt til det 37. minutt. En cornervariant traff Eric Dier ved første stolpe, og Tottenham-spilleren flikket ballen opp i nærmeste kryss.

Dermed sto det 1-1 på nasjonalarenaen.