KAPTEIN: Troy Deeney leder laget med en enorm energi og vilje.

Premier League-stjerne fyrer seg opp med ABBA før kamp

Ole-Jørgen Wiig

15. april 2017

FotballPremier League

Da Watford-kaptein Troy Deeney (28) var ung slet han med et stort sinne inni seg og satt i fengsel. Nå bruker han svenske ABBA som motivasjon, og for å aldri glemme.

Artikkelen fortsetter under annonsen

Før kamp setter 28-åringen på sin faste spilleliste som inneholder Abba, James Brown, Aretha Franklin og Lighthouse Family. Deeney vokste opp i Birmingham, og musikken tar ham tilbake til den svært tøffe oppveksten.

Faren hans døde for fem år siden, og moren Emma måtte ha tre jobber for å få det hele til å gå rundt for Deeney og hans fire søsken. I helgen ryddet alltid moren hjemmet mens hun spilte sanger fra de nevnte musikerne.

Det er nettopp disse sangene fra barndommen som får ham til å huske hvorfor han ville bli god i fotball, og som alltid minner ham på det raseriet han følte over morens tunge ansvar og farens tidlige bortgang.

– Den sinna unge mannen jeg var er der fortsatt, og det er vanskelig for meg å få den siden av meg vekk – men jeg må ha den for å være den spilleren jeg er på banen, sier Deeney til engelske Daily Mail.

Musikken setter han dermed i kampmodus, men etter kampen er han tilbake til den rolige og høflige mannen han er.

LES OGSÅ: Gary Neville: Denne signeringen var bedre enn Kanté til Chelsea