NRK SPORTEN: Her ute i felt.

Populær NRK-programleder slutter

Redaksjonen

8. mars 2021

FriidrettSykkelVintersport

Nyhetsvarsel | Sportsbibelen

Artikkelen fortsetter under annonsen

Nyhetsvarsel | Sportsbibelen

Dag Erik Pedersen har valgt å tre til side som programleder for NRKs populære «Mesternes mester», melder VG.

Han har ledet programmet siden 2009.

I programmet møtes tidligere toppidrettsutøvere for å konkurrere om å bli Mesternes mester.

Sist var det eksalpinisten Aksel Lund Svindal som gikk til topps. Programmet gikk på beste sendetid på fredagskvelden og hadde godt over 1 million seere.

– Det ble 12 sesonger – fra jeg var 48 år til jeg nå er over 60 år. Det har vært fine år, men også noen tøffe tak privat. Da har det vært godt for meg å ha «Mesternes mester» å holde fast i og se fram til, sier Pedersen til VG.

LES OGSÅ: Denne fotballskoen er populær blant superstjernene

Gir seg på topp

Hvem som overtar som programleder etter Pedersen, vil ifølge NRK bli offentliggjort på et senere tidspunkt.

– Det var først ved juletider at jeg for alvor begynte å tenke på å gi meg. Dette har vært et TV-eventyr. Seertallene denne sesongen har vært fantastiske. Jeg kan ikke tenke meg at vi noen gang kommer til å slå de seertallene. Etter at vi kom hjem til Norge og spilte inn i Arendal, var på mange måter ringen sluttet for meg. Jeg ville gi meg på topp.

LES OGSÅ: Denne fotballskoen er populær blant superstjernene

(©NTB)