STORSPILLER: Erling Braut Haaland.

– Planlegger å kjøpe Haaland i 2024

Ole-Jørgen Wiig

9. mai 2023

La LigaPremier League

Nyhetsvarsel | Sportsbibelen

Artikkelen fortsetter under annonsen

Erling Braut Haaland (22) er ustoppelig for Manchester City.

Nordmannen står med utrolige 51 mål på 46 klubbkamper denne sesongen, og ved siden av potensiell Premier League-tittel kjemper de lyseblå om edelt metall i Europa også.

LES OGSÅ: Medie: Kan gjøre sjokkovergang bort fra England

Haalands scoring mot West Ham United forrige gjorde ham historisk.

Med 35 mål i Premier League satte jærbuen ny rekord i Premier League, kun tre dager etter at han tangerte den. 22-åringen overgikk den tidligere scoringsrekorden som tilhørte Andy Cole fra 1993/94 og Alan Shearer fra 1994/95.

Begge scoret 34 mål i løpet av en sesong på 42 kamper.

Jakter Haaland

Selv om Haaland er inne i sin første sesong med City, så har ikke ryktene om Real Madrid stilnet helt. Spansk presse snakker nemlig ikke om Haaland vil spille for Real Madrid, men når han kommer til å gjøre det.

Det er en genuin tro i Madrid på at Haaland en gang i karrieren vil ikle seg den helhvite Real Madrid-drakten, men det er rimelig å tro at det ikke vil skje med det aller første.

Haalands kontrakt med Manchester City utløper ikke før sommeren 2027. Det har tidligere blitt spekulert i at nordmannen har en utkjøpsklausul på 150 millioner pund som aktiveres sommeren 2024, men den skal angivelig ha blitt slettet da manager Pep Guardiola forlenget med klubben tidligere denne sesongen.

Likevel skriver  The Times (bak betalingsmur) at Real Madrid vil forsøke seg på Haaland sommeren 2024. Den spanske giganten ser på det hele som perfekt timing å hente nordmannen når franske Karim Benzema omsider forlater posisjonen som klubbens stjernespiss.

Selv om Real Madrid håper på 2024, kommer de ikke til å gi opp og fortsette å jakte nordmannen helt til de får napp.

Klubben ser på sommeren 2026 også som et tilfredsstillende mål for å lande Haaland.

LES OGSÅ: Avis: Europeisk storklubb vil hente Greenwood

STORSTUE: Real Madrids oppussede hjemmebane, Santiago Bernabeu.