PROFILER: TV 2s Petter Myhre og Øyvind Alsaker.

Petter Myhre har fått trenerjobb i norsk storklubb

Jakob K. Gregersen

24. januar 2020

EliteserienFotball

Nyhetsvarsel | Sportsbibelen

Artikkelen fortsetter under annonsen

Nyhetsvarsel | Sportsbibelen

Petter Myhre har de siste årene vært Premier League-ekspert i TV 2.

Det begynner å bli en stund siden den tidligere Vålerenga-treneren jobbet i en norsk klubb, men fredag ble det bekreftet at Myhre returnerer til treneryrket.

47-åringen er nemlig ny assistenttrener i Lillestrøm.

Laget rykket som kjent fra Eliteserien i fjor høst og har i ettertid ansatt Geir Bakke som hovedtrener.

– Vi er glade både på Petters og Lillestrøms vegne. LSK har sikret seg en dyktig og sympatisk fagmann og formidler. Heldigvis vil han kunne kombinere rollene som trener og ekspert. Vi tror dette dobbeltvirket vil være gjensidig berikende, sier TV 2s fotballsjef Eystein Thue til egen kanals nettside.

Myhre kommer til å fortsette som ekspert for TV 2 til tross for sin nye rolle i LSK.

– Geir Bakke er en god venn av meg. Vi har spilt sammen og har sagt at det kunne vært gøy å trent et lag sammen. Alt dette gjorde at det ble greit å få i stand når assistentjobben ble aktuell. TV 2 og Wang har også vært veldig velvillige med å tilrettelegge for at dette ble mulig, sier Myhre til samme nettsted.

Visste du at man kan streame flere av Europas mest populære ligaer helt gratis? Trykk her for å registrere deg hos LeoVegas og se storklubbene!

LEDER: Lillestrøm-trener Geir Bakke.

Opprykk

Lillestrøms mål for 2020 er naturlig nok å rykke opp på første forsøk.

– Det blir viktig at klubben tenker både kortsiktig og langsiktig og tar spillerutvikling seriøst uavhengig av at de måtte ta et steg ned nå. Så blir det viktig for en spillergruppe, som hadde en negativ opplevelse nå, å tåle å være favoritter og styre kamper. Det er ikke enkelt å rykke rett opp igjen, men det er målet, sier Myhre.

Digger du sport og morsomme videoer? Følg Sportsbibelen på Instagram!

VIF: Petter Myhre som hovedtrener for Vålerenga.