PROFILER: Erik Hagen og Kjetil Siem.

«Panzer» Hagen angret og gråt etter overgangen: – Blytungt

Christian August Cederblad

7. august 2021

EliteserienFotball

Nyhetsvarsel | Sportsbibelen

Artikkelen fortsetter under annonsen

Nyhetsvarsel | Sportsbibelen

Tilbake i 2004 dro Erik «Panzer» Hagen (45) fra Vålerenga for å prøve lykken i utlandet for Zenit St. Petersburg.

Men det tok tid før han fant seg til rette i russisk fotball. Den ellers så hardbarkede midtstopperen forteller han både angret og gråt etter overgangen.

– Jeg liker å være litt annerledes enn alle andre, så jeg bestemte meg for å dra dit, men jeg må si at det var en tung start. Helt alene med folk som nesten ikke pratet engelsk. Jeg satt mye alene og da gråt jeg mye. Det var blytungt, sier «Panzer» Hagen i NRK-podkasten «Heia Fotball» og fortsetter:

– Jeg ringte Kjetil Siem (daværende Vålerenga-direktør) og spurte om kontrakten kunne termineres fordi jeg ville hjem. Men han sa bare at «Vi har fått penga våres», forklarer «Panzer »Hagen mens han ler.

– Det var ikke så mye mer å hente der hos ham, så jeg måtte bare ta meg sammen. Etter tre-fire måneder fant jeg meg selv igjen ordentlig. Du spiller ikke god fotball hvis du ikke har det godt.

Liker du sport og morsomme videoer? Følg Sportsbibelen på Instagram!

BAUTA: Erik «Panzer» Hagen under tiden i Vålerenga.

[advertisement container-size=»580×400″ adunit=»sportsbibelen/netboard» dimensions=»580×400,580×500″][/advertisement]

Ordnet seg

Han forklarer hvordan han fant seg til rette i Russland.

– Jeg ordnet en base i leiligheten og fikk internett og norsk TV på plass. Da følte jeg meg litt bedre med en gang, samtidig som familien kom i hus. Da fikk jeg samlet meg og ble meg selv igjen, sier «Panzer» Hagen.

Han spilte for Vålerenga i to perioder fra 2000-2004 og 2008-2010. Han var også innom nevnte Zenit St. Petersburg i tillegg til blant andre Wigan og Hønefoss.

45-åringen spilte 28 kamper for det norske landslaget.

Liker du sport og morsomme videoer? Følg Sportsbibelen på Instagram!

GODE VENNER: Erik Hagen og Steffen Iversen på landslagssamling.