STJERNEGALLERI: England-spillerne Michael Owen, Ashley Cole, John Terry, Sol Campbell, Wayne Rooney, David James, Frank Lampard, Steven Gerrard, Paul Scholes, David Beckham og Gary Neville tilbake i EM 2004.

Overrasker med nye uttalelser

Redaksjonen

28. mai 2017

Fotball

Den tidligere keeperkjempen David James mener Asia har passert Afrika hva gjelder fotballutvikling og tror på en framtidig asiatisk VM-vinner.

Artikkelen fortsetter under annonsen

Det sa den tidligere Liverpool-keeperen da han talte under konferansen World Football Forum i den kinesiske byen Changsha tirsdag. James hevdet at entusiasmen som omgir asiatisk fotball, samt klubbenes stadig voksende finansielle muskler, vil bringe Asia opp og fram i fotballens hierarki i tiårene som kommer.

– Jeg tror helt ærlig at en asiatisk nasjon har større sjanse for å vinne VM enn et afrikansk land, sa James.

– Da jeg vokste opp på 90-tallet, handlet alt om hvordan Afrika kom til å bli det neste kontinentet som produserte en VM-vinner. Det kan jeg ikke se at skjer nå, tilføyde han.

Den brasilianske legenden Pelé kom med en mye omtalt spådom om at et afrikansk land ville vinne VM før år 2000. Det viste seg å være et skudd langt over mål.

Se FA Cup-finalen mellom Arsenal og Chelsea GRATIS hos Unibet her!

Iran i front

Intet afrikansk land har så langt klart å komme seg gjennom kvartfinalene i VM, og selv om de asiatiske landene floppet under det forrige sluttspillet i Brasil i 2014, spilte Sør-Korea seg fram til semifinale på hjemmebane i 2002.

Iran er i øyeblikket Asias beste fotballnasjon, målt etter FIFA-rankingen. Landet innehar 28.-plassen på den siste listen fra Det internasjonale fotballforbundet. Sør-Korea, Japan og Australia er også inne topp 50.

LES OGSÅ: Slutter på dagen: – Vi er sjokkert og skuffet