RBK: Vegar Eggen Hedenstad mot Ajax.

Opptur for Ajax før RBK-kampen

20. august 2017

Meget viktig!

Ajax fikk en sårt tiltrengt seier med 3-1 over Groningen. Spissveteranen Klaas-Jan Huntelaar viste målteft før torsdagens returkamp mot Rosenborg på Lerkendal.

Den nederlandske storklubben fikk et lite pusterom etter en blytung uke. Forrige helg ble det tap i ligaåpningen (1-2 for Heracles), og noen dager senere røk Ajax 0-1 i hjemmemøtet med RBK i den siste kvalifiseringsrunden til europaligaen.

Søndag fikk Amsterdam-laget fylt på litt etterlengtet selvtillit før returoppgjøret i Trondheim. Huntelaar ordnet 1-0 etter 38 minutter. Det var 34-åringens første nettkjenning siden han kom tilbake til nederlandsk fotball etter en rekke år i Spania, Italia og Tyskland.

Hakim Ziyech doblet Ajax-ledelsen få minutter etter pause. Groningen øynet håp da Oussama Idrissi reduserte et kvarter før slutt, men det tok ikke lang tid før danske Lasse Schøne la på til 3-1 og punkterte kampen.