Ødegaard om dramatikken: – Den var tung. Det må jeg innrømme

Christian August Cederblad

11. oktober 2021

Fotball

Nyhetsvarsel | Sportsbibelen

Tyrkia reddet en 2-1-seier borte mot Latvia i VM-kvalifiseringen i fotball. Kampen ble avgjort på straffe ni minutter på overtid.

– Den var tung. Det må jeg innrømme. Det er surt, men vi må ha fokus på oss selv. Vi har to kamper igjen og er to seiere unna VM, så vi må se positivt på det, sa Norges kaptein Martin Ødegaard til TV 2.

Tyrkerne ga fra seg 1-0-ledelse mot Norge fredag og spilte 1-1. Mandagens seier i Latvia gjør at laget henger med i kampen om VM-spill.

Veteranen Burak Yilmaz scoret det avgjørende vinnermålet etter 99 minutter. Det gir nytt tyrkisk håp.

– Det kan vi ikke bry oss om. Vi har sett at Tyrkia både har sluppet inn mål og scoret mot slutten av kampene, sa Norges landslagssjef Ståle Solbakken.

Vinner det norske laget sine to neste kamper, betyr det garantert norsk puljeseier. Norge slo Montenegro 2-0 mandag etter to mål av Mohamed Elyounoussi.

Gruppetoppen får VM-plass direkte, mens toeren skal gjennom et omspill i mars neste år. Der deltar fire lag som spiller semifinale og finale om nok en VM-billett.

Nederland banket Gibraltar 6-0 og leder puljen med 19 poeng. Norge har 17 mot Tyrkias 15.

Gjenstående kamper, 13. november: Norge – Latvia, Tyrkia – Gibraltar, Montenegro – Nederland.

16. november: Gibraltar – Latvia, Montenegro – Tyrkia. Nederland – Norge.

Ved poenglikhet slår målforskjellen inn.

Liker du sport og morsomme videoer? Følg Sportsbibelen på Instagram!

SNAKKER MED PRESSEN: Norges landslagssjef Ståle Solbakken på pressekonferanse.