I PRESSESONEN: Vålerenga-trener Ronny Deila.

Ny nedtur for Deila – Vålerenga tapte mot bunnlag i Eliteserien

16. september 2019

EliteserienFotball

Sarpsborg klatret opp på kvalifiseringsplassen etter 1-0-seieren over Vålerenga i Eliteserien mandag kveld.

43 minutter var spilt da Sarpsborg fortjent tok ledelsen. Jørgen Strand Larsen satte opp Jonathan Lindseth, og Lindset skjøt et bueskudd rett i mål fra rundt 17 meters hold. Det var 23-åringens tredje seriescoring for sesongen.

– Fantastisk! Nå er vi endelig i gang. Dette betyr mye. Vi har heng og har sjansen til å angripe, sa matchvinner Lindseth til MAX.

Nevnte Strand Larsen var farlig frampå ni minutter ut i 2. omgang, men Vålerengas keepertalent Kristoffer Klaesson fikk avverget. Det samme gjorde han på strålende vis noen minutter før full tid på en kruttsterk heading av Kristoffer Zachariassen,

Sarpsborg hadde ledet 1-0 i sju av sine ti siste kamper uten at de klarte å vinne noen av dem. Denne gangen holdt de helt inn, selv om det røynet kraftig på ut over i 2. omgang.

– Vi var ikke bekymret ut til 2. omgang. Vi satt med en følelse at vi kunne klare det, sa målscorer Lindseth.

Sarpsborg hadde ikke vunnet siden de slo Odd på hjemmebane 16. juni.

Laget har kun tatt tre seirer i årets eliteserie, og alle har kommet på hjemmebane. Klubben har spilt hele 11 uavgjortkamper.Klatret

Med tre svært etterlengtede poeng for Geir Bakkes menn er Sarpsborg oppe i 19 poeng. Sarpsborg rykket til kvalifiseringsplassen på bedre målforskjell enn Ranheim og Strømsgodset. Ranheim er på nedrykksplass for første gang siden 28. april.

PROFIL: Sarpsborg 08-trener Geir Bakke.