TRENER: Vikings Morten Jensen. | Foto: Mediebank

Ny cupbombe: Eliteserie-klubb røk ut

Redaksjonen

8. mai 2024

Eliteserien

Nyhetsvarsel | Sportsbibelen

Artikkelen fortsetter under annonsen

Cupens fjerde runde bød på nok en skrell for Eliteserien.

Levangers cupeventyr fortsetter. Laget vant 4-2 etter ekstraomganger hjemme over eliteserielaget Viking i 4. runde i cupen.

LES OGSÅ: Solskjær observert hos storklubben

Trønderklubben rykket forrige sesong opp til 1. divisjon, hvor den har fått en fantastisk start på sesongen. Onsdagens avansement i cupen sikret også ny rekord for Levanger, som aldri før har kommet seg lenger enn 3. runde.

– Det er imponerende, veldig imponerende. Og dette har ikke kommet ut av ingenting. Det har kommet gjennom hardt arbeid, og så har de vært veldig dyktige når de har hatt muligheten, kommenterte Åge Hareide på NRK:

Mye av æren for det skal tilskrives overraskelsesmannen Arne Gunnes.

Drama før avspark

Gunnes måtte dermed settes inn i startelleveren i siste sekund.

Og superreserven sløste ikke med mulighetene. Spissen, som også sikret 1-0-seier over Brann i forrige runde, brassesparket 1.-divisjonslaget i ledelsen etter bare 40 sekunder. Ledelsen holdt riktignok ikke lenger enn et kvarter før Peter Christiansen sendte lagene likt igjen.

I 2. omgang gjorde Gunnes seg tellende igjen da han ble dratt ned av Djibril Diop og skaffet askeladdene straffe. Den satte Sanel Bojadzic kontant i nettmaskene bak Arild Østbø.

Utlignet igjen

Der ble Håvard Lorentsen og Ådne Bruseth de store heltene da de satte inn Levangers tredje og fjerde scoring for kvelden.

To minutter etter Levangers siste scoring ble også Diop sendt i dusjen etter at han stemplet Bruseth på ankelen.

Tidligere i cupen har Levanger slått ut Mosjøen (4-0), Stjørdals-Blink (1-0) og Brann (1-0).

LES OGSÅ: Suksess for den tidligere Rosenborg-stjernen