Northug: – Jeg ser nå hvor kynisk og egoistisk jeg har vært

Publisert kl05 juli 2021 00:50 by Redaksjonen

BETENKT: Petter Northug i Oslo tingrett. | NTB Scanpix

Nyhetsvarsel | Sportsbibelen

Petter Northug snakker på sin egen Youtube-kanal ut om soningen han for tiden gjennomfører for råkjørings- og narkotikadommen han fikk før jul i fjor.

Den tidligere langrennsstjernen soner for øyeblikket på en rusinstitusjon. Northug skulle egentlig gjøre det i et vanlig fengsel, men fikk ja da han søkte om å kombinere soningen med rusbehandling. Det skriver VG.

– Man lærer seg selv å kjenne. For meg har denne pakken vært en fin skole og en god læring, sier Northug i Youtube-videoen.

Han erkjenner også at han må endre seg.

– Jeg ser nå hvor kynisk og egoistisk jeg har vært. Jeg har ikke vært tilstedeværende i familien min. Alt handlet om meg selv.

Northug ble i desember dømt til sju måneders ubetinget fengsel og tap av førerkortet på livstid for flere tilfeller av råkjøring og oppbevaring av narkotika. I sitt første møte med pressen etter hendelsen sa Northug at han hadde et alvorlig rusproblem og at han ville søke hjelp.

I intervjuet sier han at han har fått mye hjelp, og at mye av tide går i gruppeterapi.

– Jeg må bli sjef i eget liv. Ingen andre skal styre livet mitt, sier den tidligere verdensmesteren.

– Denne klubben spiller Haaland for neste sesong, hvis han forlater Dortmund

SKI-VM I NORGE: Petter Northug med gullet fra femmila i Holmenkollen 2011.NTB Scanpix

(©NTB)