VIF: Vålerengas tidligere trener Ronny Deila.

Norsk utenlandsproff trener med Vålerenga

Redaksjonen

23. august 2019

EliteserienFotball

Nyhetsvarsel | Sportsbibelen

Artikkelen fortsetter under annonsen

Niklas Gunnarsson startet sitt Italia-eventyr i kaosklubben Palermo i januar. Men lite gikk som planlagt for backen fra Grenland.

Først i mars ble Gunnarsson presentert som Palermo-spiller etter å ha kommet tilbake etter en strekkskade i leggen. Meningen var at nordmannen skulle hjelpe klubben opp til Serie A.

Men det ble ikke en eneste kamp på Sicilia for mannen med én A-landskamp (0-3 for Portugal i 2016). Nå forteller han hvorfor.

– At det har vært kaos i Palermo de siste årene er ingen hemmelighet. Dessverre fikk jeg oppleve den verste tiden, med tre presidenter og tre trenere på kort tid, sier Gunnarsson.

Tvangsflyttet

I midten av mai ble klubben degradert på grunn av økonomisk rot. Palermo ble nummer tre i Serie B sist sesong og skulle egentlig spille kvalifisering om opprykk til Serie A.

– Spillerne ble lovet tre måneder med lønn. Det kunne ikke klubben betale, og den kunne heller ikke betale lisensen for å spille i Serie B. Spillerne gikk til sak mot Palermo, som måtte gjennom rettssaker for å forsøke å løse den vanskelige situasjonen. Det klarte klubben ikke, og resultatet var at spillerne ble løst fra kontraktene fra 22. juli, forteller Gunnarsson.

Senere kom kontrabeskjeden om at Palermo hadde vunnet fram med en anke og fikk bli i Serie B. Men i juli bestemte Italias fotballforbund seg for å tvangsflytte klubben til Serie D som følge av mangelfull økonomisk styring.

Få pratet engelsk

Til tross for økonomisk kaos og manglende spilletid var ikke oppholdet på Sicilia bekmørkt for Gunnarsson.

– Det var mye kaos, men jeg tar med meg det positive – at jeg har fått være i en stor klubb med en fantastisk treningshverdag. Det var beinharde treninger og fantastiske fotballspillere.

28-åringen forteller at det var en stor utfordring at nesten ingen i klubben snakket engelsk. Han sitter likevel igjen med mange nye erfaringer og sier selv at han er blitt en bedre fotballspiller av oppholdet.

LES OGSÅ: – Rosenborg bør hente denne Eliteserie-spilleren hvis de selger Meling

FOR VÅLERENGA: Niklas Gunnarsson.